zondag 30 maart 2014

Rondjes mooi rond krijgen...

Rondjes mooi rond krijgen... een hele klus is het voor mij. Ik ben helemaal opnieuw begonnen. Mijn rondjes hadden deuken ( lees deukjes) zodat ze niet rond waren maar hoekig.
In mijn eerste poging had ik rondjes getekend met de passer op freezer paper, netjes proberen uit te knippen, op stofje strijken,stofjes uitknippen.
Fronsdraadjes getrokken, naadje platstrijken, en appliqueren. maar ik was niet tevreden over mijn resultaat.


Aan DH raad gevraagd, kan je me helpen met een mooi rondje...
Malletje uitponsen? Moet een  beetje beweeglijk zijn...geen alluminium is wel mooi dun maar je krijgt het er niet meer uit. leren rondje met een opening om het rondje er gemakkelijk uit te krijgen...?
Bleek te dik, anders doen. derde poging, freezer paper uitponsen, en dikke paternoplaat .
Eerst de paper rondjes op de stof strijken, uitknippen met een halve cm naad.
Fronsdraadje trekken rond de freezerpaper en dan steek ik het paternorondje er mee tussen.
Fronsdraadje goed aantrekken.en heel belangrijk, lichtjes erop strijken... of anders komt er zo'n gesmolten raar rondje uit....
OF en nu doe ik het zo met het witte regeltje van Clover de naad goed aandrukken. zo blijven mijn paternomalletjes intact!
en het lukt me al aardig nu ben ik tevreden.


Ik ben ook best tevreden over mijn kleuren tot nu toe maar wat wordt het vervolg? Dat is nog even wachten gelukkig. Groetjes Carine




vrijdag 28 maart 2014

Dolle donderdag?

Een collega blogster Bizzy Martine heeft het altijd over dolle dinsdag...
Maar deze week bij ons was het dolle donderdag!
Het begon al van 's morgens vroeg, party time, We hadden een jarige een Sara dan nog wel.
De ganse dag dolle pret we hebben ons kostelijk geamuseerd. gezongen van o wat zijn we blij, o wat zijn we blij, niet omdat ze jarig is maar voor de lekkernij.
En of er lekkernij was, twee grote dozen pralines... en drie keer appelgebak , niet goed voor onze lijn hé.
Door dat er een paar afwezigen waren... ziek, op reis, overslapen... was er natuurlijk voor ons héél veel. en het was veel te lekker om nee tegen te zeggen. Gelukkig kregen we Paula op bezoek en kon ook zij haar batterijkes even opladen.

We hebben genoten! maar toch ook wel gewerkt hé.
Nog eens proficiat Lief met je verjaardag ik zal het niet meer vergeten het was ongelofelijk gezellig.


 Stofje van vorig berichtje is al weer gevonden, BEDANKT

Fijne zaterdag Carine



Kijk eens in je stoffenvoorraad aub?

Kijk eens in je stoffenvoorraad of je soms van deze witte met bloemetjes bezaaide stof kunt vinden.
Monique komt voor twee vriendschapssterren van haar achtergrondstofje te kort! Ramp o ramp maar niet getreurd, we proberen het opnieuw, smijten het op de blog Facebook en kijken of er iemand is die Monique kan helpen! Een stukje van 20/20 cm is al genoeg. 1000 keer bedankt.





Bedankt alvast Monique en Carine

zaterdag 22 maart 2014

Hoera, het patroon is door iemand aangeboden! en schaduwborduren.

 Facebook ... eerst vond ik het maar niets... Maar een vriendin heeft me toch over de streep getrokken.
En kijk via het vorige berichtje is de speld in een hooiberg gevonden. donderdag was het al in de sjakosch!

Patroon kan verder worden afgemaakt. Weeral een tevreden klantje sé!
Bedankt om te delen en te liken, en bedankt aan mijn vriendin Mara in Nederland die zou het vandaag daar doorvertellen. Bedankt iedereen voor de hulp zo zie je maar nog veel behulpzame mensen op de wereld.



Vandaag is het hier buiten een beetje minder weer, maar we zijn dan ook verwend geweest. Dan maar een foto van mijn binnentuintje, cadeautje van mijn vriendinnetje uit mijn jeugd. Zoveel jaar later en we zijn nog steeds bevriend.


De theedoek op mijn salontafel is jaaarreeen oud. En het is nu pas voor het eerst dat hij bij mij thuis opligt. Meestal ligt hij in de winkel, en ik vind het nog steeds een pronkstukje. Niet?
Fijn weekend!
Morgen rijden we met het hele naald en draad team naar Keulen, nieuwe ideeën op doen. Ik laad alvast mijn batterijen op ( van het fototoestel ook) zodat ik jullie veel kan vertellen.
Vorig jaar zijn we er niet geraakt. Want mijn auto zag er Zo uit!

fijn weekend!
Carine


woensdag 19 maart 2014

Wie heeft dit patroon?

Even een oproep. Wie kan ons helpen aan dit patroon?
Enkele jaren geleden is een klantje van de winkel aan dit mooie patroon in kruissteek begonnen.
Maar zoals dat gaat niet in een keer afgewerkt en, ondertussen van alles anders gemaakt bijgevolg ufo in de kast.

Nu is de tijd gekomen om de ufo af te werken en wat blijkt?Patronenblad is voor de helft kwijt , zat niet meer in het pakket. Omdat er al een heel deel is afgewerkt is het zonde en is haar laatste poging deze oproep. men zegge het voort aub.
 Hartelijk dank namens de eigenaar van dit pakket. Groetjes Carine

dinsdag 18 maart 2014

crochet a long en randje per week, deel 1

Hier de crochet a long van Peggy en haar mama, en van Sonja,, bij de middelste heb ik mee kleurtjes gekozen en Peggy kan dat uitstekend combineren vind ik, goed gedaan meisje!

 En de randjes per week van Peggy, mezelf en haar mama Jeanine leuk hé zo naast elkaar ik ben nog lang niet klaar maar dat komt omdat ik weer op de lappen ben geweest met DH naar Brugge die scone.


Brugge, daar heb ik gestudeerd, en ook mijn Kantdiploma gehaald, alhoewel mijn kant aan de kant staat, met al de handwerk en patch meer dan handen vol alhoewel het soms kriebelt...



Zie eens goed naar deze kapelletjes op het dak, Was het niet Valentijntje toen ik daar was? je zou het zo zeggen. Brugge is voor mij thuis komen, mijn tweede thuis!  terug naar de crochet a long... nu

Hier zie je links die van Gilberte, Ze heeft ook de micobe te pakken... En nog eens  Sonja, ja die is ook verslaafd... mooi hé zo naast elkaar!

groetjes Carine

randje per week en crochet along?

Oeps vorig verhaaltje stond in concept was het uit het oog verloren zo zie je maar als je snel iets wil doen... zelfde foto's dan maar twee keer zien sorry



Al een tijdje terug genomen, maar ik wou ze toch laten zien. Als ze nog eens langs komen zal ik vragen hoe ver ze staan en laat ik hun vorderingen zien.
 Deze randjes zijn van Peggy en mezelf en van Jeanine en hieronder kan je deze van Lieve zien. Om dat de rolletjes wat te fijn zijn voor haar oogjes maakt ze de randjes op beter aftelbare stof. Ook leuk en zo kan ze toch genieten van de randjes.


 Er zijn nieuwe brei en haaktassen aangekomen in de winkel en ook leuke handwerk dozen om op te eten...

 groetjes, veel randjes en crochet genot deze week, wil je alles weten over de randjes klik op de knop rechts boven randje per week.
Carine



vrijdag 14 maart 2014

De Magnolia staat in bloei

Dat het volop lente is bemerk ik van zodra ik buiten kom in mijn tuintje... kleine tète a tètekes, of hoe noemen jullie dat? Ik noem dat mini paasbloempjes...

Het kriebelt om in de tuin te werken... viooltjes gezet, Ze bestaan werkelijk in alle kleurtjes, meestal neem ik bordeaux en wit, maar dit jaar heb ik er wat andere meegenomen, vooral die mini -  kes was ik direct verliefd op



Lieve kleine blauwtjes, wittekes maar ook deze hier had ik nog nooit gezien.Ze hebben precies een fronsje, het zijn gefronste viooltjes ;;; ha ha een idee om in stof te maken??

En dan  ta daaa, als ik op straat kom, dan staat mijn straat in bloei!



En nu komt het...
Gisteren in de patchles zat ons Martine lekker aan haar magnolia te borduren, Ze is aan haar tweede seizoen begonnen en nu is de magnolia aan de beurt...



Is dit niet prachtig?

Hieronder zie je de magnolia van Lief, Martine nog heel wat steekjes te gaan, maar bent héél goed bezig!
Proficiat.

Nog even al onze afwezige mensen een hart onder de riem steken die wegens ziekte of operaties niet naar de les kunnen komen. Weet dat wij aan jullie denken en duimen op een goede afloop en snelle beterschappen, raar gezegd hé maar recht uit mijn hart.

Fijn weekend en vééééééééél zon! 
groetjes Carine

woensdag 12 maart 2014

nieuwe etalage en haakpennen te kust en

te keur,in alle kleuren en als set, steeds de juiste nummer in huis!  DE linkse set heeft speciale handvatten voor onze pols te verlichten
De lange pennen zijn speciaal voor het Tunisch.haken bedoeld.
 OP de kleine haakpennen hieronder kan je een draad vastmaken zodat je ook met deze haakpennen de Tunische steek kunt haken.

Er is heel veel wol en zomerhaakkatoen binnen maar daar vergat ik een foto van te nemen. morgen proberen aan te denken.

Nieuwe etalage 



allemaal beertjes om zelf te maken.

zie zo groetjes Carine

woensdag 5 maart 2014

Quiltmania nummer 100 is binnen! en nog hééél wat leuke boeken!

Zoals jullie weten was ik voorzichtigjes ( wegens schouder die niet meewil) toch begonnen aan de quilt uit quiltmania van de Australische ontwerpster Di Ford.

Nummer 100 was voorzien voor 10 maart, waar het tweede deel in staat beschreven! Maar toen ik deze morgen bij naald en draad was kwam Sonja ineens met een verrassing, Nummer 100 is binnen!
Ik ben bijna klaar met mijn vorig deel van de Mysterie en zou dus ruim op tijd klaar zijn.
Daar ik deze week een paar daagjes vakantie zag... niet dus maar ik ben héél blij met het resultaat. Nu is de kunst hoe en welke stofjes ik er verder aan zal breien.
Ik ben ook al wat eigenzinnig geweest en heb er in plaats van blaadjes te appliqueren, blaadjes op geborduurd.
Ik laat jullie alvast zien hoever ik nu al sta.


Deze week zijn er héél wat leuke haakboeken aangekomen en massa's haakkatoen, winkeltje wordt te klein volgens mij...


morgen ben ik er niet. dagje vakantie maar de winkel blijft open...
groetjes Carine