zaterdag 27 september 2014

Een poezenquilt voor Marie...

Jaren geleden waren we in Key West met de familie. Op een avond wandelden we op de pier. Een man deed een
wel heel speciale act: hij deed kunstjes met katten! Dat is op zich wel verwonderlijk want een kat doet toch haar eigen zin he. Wel, zijn katten deden echt kunstjes.
Een van de acts die ik nog voor me zie is een kat die door een brandende hoepel sprong. Hij noemde zichzelf ‘Catman’. Wij zeiden toen tegen Marie jij bent een echte catgirl.




Zij is altijd zot geweest van katten.
In de school kwamen ze eens vragen aan mij:‘Juf Linda,Marie zegt dat ze vroeger een kat was. Is dat waar?’  En toen we bij vrienden op bezoek waren, vonden we haar plotseling niet meer. Ze lag in de poezenmand!
Haar kleren VOL met kattenhaar! Krijg dat er maar eens uit! En het grappige is dat zij met de poes die hier bij ons komt aan gewandeld, kunstjes oefent. En de poes doet gedwee wat haar wordt opgelegd!

X


Linda


Prachtig niet? Dit is een patroon van Lynette Anderson en met heel veel liefde gemaakt door Linda voor haar jongste dochter Marie.
Fijn weekend iedereen. 
Vandaag even naar Sonja gaan? Dag van de klant... Ziet er L E K K E R uit!
Carine





maandag 22 september 2014

Mijn medaillonquilt

Mijn medaillonquilt staat weer een stapje verder, rondje erbij...
en voor wie hem ook maakt... je kan dus bij Sonja de uitleg komen halen.
Durf je hier niet alleen aan beginnen dan kan je er ook voor naar de les komen.
De patchworklessen starten deze week.


Veel lieve groeten Carine

zondag 21 september 2014

Saint-Marie-Aux-Mines

Saint-Marie-Aux -Mines is alweer voorbij... In januari hotelletje geboekt... want in de periode dat de beurs doorgaat is er in de wijde omtrek geen hotel kamertje meer vrij!

Het was zalig! We,    DH en ik,( DH is mijn chauffeur, fotograaf en tassendrager, en wat nog... maar dat kan ik hier onmogelijk allemaal opnoemen...) hebben bijna 800 foto's getrokken.Heel veel bezoekers, vrouwen van alle leeftijden, met caddy's you know...
en hier en daar een man, de chauffeur en fotograaf en tassendrager...

Ongelofelijk prachtig weer! De standhouders hadden het niet koud!
Dit was de twintigste editie van de European Patchwork meeting. Wat een organisatie, zoveel volk, zoveel landen die er aan deel nemen, zoveel bezoekers van overal.

Voor wie niet weet waar ik het over heb...In den Alsace in Frankrijk is er (en dit jaar zoals ik al zei voor de twintigste keer ) in vier dorpen in Val d'Argent. In het theater, in alle kerken, in sportzalen, oude banken... overal is er een patchwork tentoonstelling te zien.
Als je wandelt in de dorpjes zie je in alle winkeltjes quilts hangen van de plaatselijke verenigingen.
Ik doe dit nu al voor de zevende keer. Het dorp Saint -Marie- Aux - Mines is in de loop der jaren veel van zijn pluimen verloren. Spijtig, heel wat huizen liggen er verlaten bij, zijn aan een grondige renovatie toe. Het mooie dorpje laat de vergane glorie van menig bloeiende jaren nog zien.







En dan is er het ongelofelijke gevoel van één zijn. Allemaal mensen met het zelfde gevoel, dezelfde passie, het zij als hobby, hetzij als werk, kunstenaars zijn het stuk voor stuk.
Iedereen bijeen onder hetzelfde dak.Winkeltjes van overal die hun mooiste, nieuwste waar presenteren, ieder met een eigen stijl.Onze Belgische winkeltjes waren ook weer van de partij.
Mieke, Martine, en Kristel van Salgarollo met haar eigenste collectie zelfontworpen stoffen.
Sabine  en haar assistente van dienst van patchworkstudio in Harelbeke.

En dan had je ook Els van Bobbin uit Nederland. Die ik een knuffel kwam brengen vanwege Rita Vermeersch uit het warme Tenerife met haar leuke Twinkle patchwork.



Dan nog een leuke ontmoeting met Edyta Sitar. een pracht van een ontwerpster met heel verzorgde quilts en mooie boeken.  een zeer vriendelijke en sympathieke dame.
Ik had ze voor het eerst ontmoet een jaar of 4 geleden. En dit jaar kwam ze terug twee dagen gaf ze er cursus en de vrijdag stond ze in haar standje. leuk weerzien... ik volg haar ook op FB.

En dan nog het dametje die ik in juni in Boedapest ontmoette, uit Hongarije met haar zaak Foltvilag en de plastieken malletjes, de enige echte!

ze wist nog goed wie ik was...

En dan de kers op de taart, terwijl we wandelden naar een of andere kerk riep ineens iemand mijn naam??? had ik nooit verwacht... Carmela Zak uit Israël... met al haar vriendinnen.
Bij Carmela had ik samen met Mieke een cursus gevolgd in Veldhoven.

Leuke hartverwarmende dame,  heerlijk weerzien. En Mieke een knuffel komt eraan...

 Heel veel inspiratie opgedaan mijn hoofd zit vol...
even tijd maken om alles te verwerken.
s'Avonds in ons hotel nog kennisgemaakt met 3 gelijk gestemde zielen, Drie vrouwen en één chauffeur die tijdens de dag een fietstochtje maakte... 
Datum voor volgend jaar is al geprikt. Voor wie het eens wil meemaken, Van 16 tot 19 sptember 2015 voor de 21 ste editie van Carrefour Européen du Patchwork
Ste Marie-aux-Mines Alsace France

Natuurlijk zal ik jullie alles vertellen in de lessen die deze week eindelijk starten!
Tot dan?
Carine





zondag 14 september 2014

Tijd voor een update!

Lang geleden... de tijd vliegt, De school is reeds aan zijn derde week toe. Ik heb het druk gehad, spannend en fijn, op vakantie geweest naar Tenerife... Storm meegemaakt, een leuk patchworkwinkeltje bezocht;;; maar meer daarover in een volgend blogje.


Eerst en vooral, De lessen zijn terug gestart. De cursuslijsten uitgedeeld, al ingeschreven??
Nieuwe etalage, nieuwe boeken, wol , stoffen....




Ik wil alweer iets nieuws beginnen, het zit overal te borrelen als je die mooie stoffen en wolletjes ziet. We hebben sinds dit seizoen een nieuw merk, zoals een tijdje geleden aangekondigd.
LANG
De wol is superzacht en er is een uitgebreid gamma aanwezig!




Voor de patchworksters is er een stapel stoffen van Tilda aangekomen. Ik vind ze prachtig, deze keer niet typisch Tilda maar ze passsen  bij andere collecties, Super!




Zie zo, dat was het voor vandaag. See you later?

Ondertussen wat lieve mensen leren opmerkingen in te vullen? Benieuwd wie het als eerste probeert
groetjes Carine.