zondag 24 juli 2011

oude merklap antiekmarkt Delft

Een tijdje geleden ben ik samen met mijn man op weekend geweest naar Delft. Een heel gezellige stad. Op zaterdag is er in Delft rommel- en antiekmarkt. Langs één van de talrijke kraampjes vonden we een verkoper van antieke merklappen. Zeer interessant, maar niet haalbaar voor mijn budget. Op de foto zoals u kunt zien, zijn er enkele smock oefeningen ingewerkt. ( in de linker kolom) Volgens de verkoper is dit uiterst zeldzaam. Smock staat al jaren op mijn verlanglijstje om er een workshop over te maken.
Het zal er wel eens van komen.


Ik kon er wel in een leuk winkeltje ( leveren tafellinnen aan De Nederlandse Koningklijk familie ) een schattig klein handwerkje kopen. Het is ongeveer 15 cm doorsnede.
Het is met de hand geborduurd op zo'n fijn linnen, niet te tellen,  niet te doen...amaai mijn oogjes.


We zetten onze zoektocht verder en daar vonden we een schattig oud poppenwagentje, dat was er eentje voor mij. Al jaren wacht het popje van mijn moeder op een plaatsje in mijn huis, en nu heb ik het gevonden.

Het popje krijgt binnenkort een kleedje met smock en ik maak een poppenquiltje voor de poppenwagen. Ik zie het zo voor mij... wordt vervolgd.
groetjes Carine

3 opmerkingen:

 1. Ik word helemaal warm van het mooie poppenwagentje. Vergeet er vooral geen mooie quiltje bij de maken hé Carine :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. piep, het is een snoepje , zo mooi, zie het al helemaal voor me, dat wagentje met het popje vol herinneringen onder een mooie quiltje....

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, tof hé, jullie zullen de eersten zijn die het ontwerp te zien krijgen! groetjes Carine

  BeantwoordenVerwijderen