zondag 12 februari 2012

weekendje Brugge, blauwe kippen mooie eierdopjes en ik ben de bom begonnen.

Ik ben net terug van mijn jaarlijkse weekendje Brugge! Jaren geleden studeerde ik in Brugge in de Maricolen. Ik zat er op kot samen met nog zes andere meisjes.
Ik sliep op de derde verdieping, veeeel trappen doen, en ik kon door het venster Brugge bewonderen...
Naast ons kot was er een rijtje waar er af en toe kleine bootjes te zien waren. Ook veel eendjes en zwanen.
Het jaar na mijn studies kreeg ik de kans om er in die school ook les te geven. Ik ben er nog een gans schooljaar kunnen blijven.
Daarna heb ik ook de kantschool in Brugge gedaan. Drie jaar, een ganse vrijdag in de week.Gelukkig kon ik dat toen combineren met mijn werk als opvoedster. Zodoende heb ik eigenlijk 6 jaar van mijn leven heel veel in Brugge vertoefd. Elk jaar wil ik naar Brugge, meestal rond Valentijn. Maar deze keer was het wel heel koud. Al die leuke huisjes die ik daar zag  kunnen een inspiratie zijn voor onze Challenge '' je huis een thuis'' en ik heb er vééél gezien.Samen met mijn man zoek ik alle winkeltjes uit de buurt op waar er maar een stofje of een draadje of beren te zien zijn. Er zijn ook heel wat mooie antiekwinkeltjes.
Door de kou was het soms noodzakelijk om af en toe een warm soepje of een koffietje te gaan drinken en misschien een lekker valentijns gebakje... om het bloed terug in de tenen te voelen.


Vrijdagavond gezellig gaan eten in een leuk restaurantje met leuke mensen.
En op zaterdag hadden we een ontmoeting met vrienden die we 8 jaar uit het oog verloren hadden. Het was een blij weerzien.

 Vandaag ben ik met de familie naar een leuk verjaardagsfeestje geweest.
Tijd om te sleeën, te schaatsen en een frisse neus op te halen. Gelukkig nu veilg thuisgeraakt en nog even tijd kunnen vrijmaken om een blogje vol te schrijven.
Voor mij mag het nu wel dooien en terug warmer worden! Zie de groootte kinderen genieten!
Zo dit weekend heb ik geen naald en draad aangeraakt maar daar brengen we vanaf morgen verandering in.


In de winkel staan er blauwe kippen en ook mutsjes voor eierdopjes! Deze leuke figuurtjes staan in de Anna van februari maar dan in het rood. Je kan het materiaal voor de kipjes en mutsjes natuurlijk verkrijgen bij naald en draad. Durf je er niet alleen aan beginnen dan kan je voor de mutsjes een afspraak maken met Linda, want zij heeft deze blauwe delftse eierdopjes een hoedje gebreien en gehaakt...
Voor de kippen kan je bij mij terecht.

Zie en ik ben gestart met de bom Stitched by me van Lynette Anderson.
Zo prettige Valentijn, maak het spannend!
vlek Carine

1 opmerking:

  1. piep, hey vlek blij dat je zo genoten hebt, en wat een schattige kippetjes en eimutjes.
    Hoop zo woensdag van de partij te zijn,
    morgen alvast inpakken,
    knuf mieke

    BeantwoordenVerwijderen