donderdag 19 juni 2014

Mijn inzending voor de wedstrijd bij Mamasha

Ziehier mijn inzending voor de wedstrijd bij mamasha, wel heel spannend voor mij! De wedstrijd was reeds enkele dagen begonnen voor ik er weet van kreeg... snel het patroontje voor het hemdje via de computer aangevraagd. De techniek staat voor niets! Mail op stick gezet, naar het computerwinkeltje gereden en het patroon op ware grootte laten printen. Ik was aangenaam verrast, zeer nauwkeurige en duidelijke patronen van zonen 09. Ik had er wel al gezien toen ik in het stoffenwinkeltje in Gent kwam de stoffenkamer. Maar vermits mijn kinderen twintigers zijn... Niet meegenomen!
ik was verkocht toen ik de wedstrijd zag en het kleinzoontje van de buren leek me een geschikt model.
Maat 104 overgenomen terwijl ik op bezoek was bij mijn moeder in West Vlaanderen(kon niet wachten tot maandag) en al beginnen brainstormen. Basis ontwerp moest zichtbaar blijven maar enkele  eigen accenten toevoegen  lijken heel spannend! Vermits het de maandag Pinkstermaandag was en er geen stoffenwinkels open waren heb ik uit mijn voorraad kast een stuk linnen genomen en voor de detail stukjes donkerblauwe bolletjes stof!
en dan nu tussen de soep en de patatten... Hemdje knippen, afwerken. Valies maken , nog gaan werken, nog knoopjes en knoopsgaten ... Mouwlusjes zijn misschien ook wel tof...? 

En dat terwijl mijn mannequin nog op vakantie was met zijn oma? Kon ik zelfs niet passen!...
 Terwijl ik dit blogje schrijf zit ik in het wondermooie Boedapest met DH. Een super mooie stad! Ik heb heel veel gezien en ik zal jullie er in latere blogs over vertellen!
Mijn buurman kreeg deze week opdracht de kleine Thijs te fotograferen maar die had er blijkbaar geen zin in  te poseren... Tegen het einde van de rit toch een lachend gezichtje en een verkreukeld hemdje maar dat heb je met echt linnen...

De vriend van mijn dochter kreeg de opdracht de foto's naar het juiste adres te sturen, ben benieuwd of alles op tijd klaar zal zijn ik heb er goeie hoop op. En laat jullie alvast mijn hemdje zien. Duimen dat ik naar de volgende ronde mag?

 De foto zal ik er thuis opzetten ik krijg het van hieruit niet voor mekaar! Sorry
Groetjes vanuit een zonovergoten Boedapest en deugddoende trip.
Carine


Hallo iedereen, ik ben veilig terug thuis aangekomen...
ik zet me aan de computer en probeer een paar foto's van mijn hemdje te laten zien.
Hier was ik nog bezig...

 Op de tweede foto is het hemdje af. Door op de laatste dag nog te beslissen dat het linnenhemdje met lange mouwen wel warm is heb ik nog snel een mouwlusje er in verwerkt. Zo kan het op twee manieren gedragen worden.En ter afwachting dat mijn mannequintje op vakantie was met zijn Oma had ik al deze foto genomen.

En nu hier se met mannequin Thijs.Hoeraa ik ben blij!

En nu duimen dat ik door kan naar de tweede ronde.
Groetjes Carine

9 opmerkingen:

 1. Dat wordt weer een leuke reportage. Zeer benieuwd naar je creatie! Geniet intussen van je ontspannen trip en ... van DH. Rebecca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim alvast! Heel leuk hemdje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waw.!!!! Dit wordt een eersteklassertje :) Ik duim voir je!xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn reactie al gisteren verstuurd maar ze staat er niet bij???? Staat ze op FB? In ieder geval, Carine, ik vind het heel mooi en ik hoop en verwacht dat je zal winnen! Ik steek de noveenkaars al aan :) xlinda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wil best ook eens mannequin zijn voor Carine. Als zij niet doorgaat naar de 2de ronde, wie dan wel? Rebecca.

  BeantwoordenVerwijderen