woensdag 2 maart 2016

Techniekje uit proberen,

De mooie beurs uit Veldhoven werd verplaatst naar Maastricht. Wat zou het worden wat zou het zijn. Menig idee deed de ronde in de geruchtenmolen.
Ik ging er naar toe met mijn lapjes zus en het was wat zoeken, maar het komt goed, wij waren content.

Ik maakte. Kennis met Heleen Pinkster een ontwerpster die al heel wat boekjes heeft ontworpen.
De techniek Paperpiecing daar is ze enorm in bedreven. Heb ik mij het leuke patroontje gekocht de kip en het ei... Een Paperpiecing met aan weerszijden een goede kant. Twee Quiltjes in een zeg maar. Het is nog niet af maar het is wel heel leuk om te doen. Morgen in de Quiltles staat het op het programma. 
Wat laat maar als je niet weet wat doen... Kom maar af. Nog net klaar voor Pasen .

Heleen heeft een website waar je haar patroontjes on line kunt bestellen.
Nog nieuwe stoffen aangekomen...
Een collectie Tilda stoffen. Net op tijd , volgende week staat bij ons Tilda op het programma. We maken de papegaai! Maar alles wat in haar laatste boek staat kan je maken . Het boek zelf is ook terug binnen voor de thuiswerkers maar wil je samen Tilda spullen maken dan ben je welkom volgende donderdag 10 maart.
Ook nieuw mooie pakketten met inclusief een leuk berenhoofdje of een pinguïn, een schaapje of een hondje. Uitleg zit erbij. Breien maar, een kinderdekentje zo zacht...oma? Bonnie?
Deze week een paar foto's genomen van prachtig handwerk.
Deze twee hier onder zijn van Annie en Linda. Een doek uit lang vervlogen jaren waar nu weer belangstelling voor was.
Dit patroon hebben wij nagemaakt uit een erfenis van de tante van Maria. Ik heb het patroon getekend en Lea was de uitvoerder van dienst. 
De benaming van het handwerk was ons onbekend en we vonden dat dit kind een naam moest krijgen 
Ma Ca Lea van. Maria,Carine en Lea. 
Ondertussen weet ik beter, het handwerk wordt nog steeds uitgevoerd in de Canarische eilanden.
Maar wij houden het bij MaCaLea!

Het handwerk hieronder heb ik ooit getekend vanaf een fotootje het werd een plak en knipwerk met ruitjespapier van wel een meter breed. Naar het architectenbureau om het patroon te verkleinen tot verstaanbare uitleg. Maar dat ruitjes getekend patroon zonder computer hou ik bij in mijn archief! Zeer geliefd patroon bij de cursisten en nu is Lea het aan het borduren. Prachtig toch!
Hieronder het werk van Agnes hele mooie kleuren gekozen waarbij de steken goed tot zijn recht komen. 


Zie zo de rest is voor de volgende keer. Groetjes Carine en Sonja, veel beterschap aan Gilberte, die ziek te bed ligt geveld door het griepvirus... Zoals zovelen. Aan allen veel beterschap!


1 opmerking:

  1. Weer een heel leuk blokje met prachtige werkstukken een dikke proficiat aan de cursisten en ook voor ons Carinneke! Sonja

    BeantwoordenVerwijderen