maandag 23 december 2013

Bijna Kerst, en Ieper mijn geboorte stad.

Terwijl buiten de gure wind rondom mijn huis raast en binnen de kachel  geluidjes maakt, zit ik hier gezellig aan mijn computertje.
Mijn kerstboom staat te pronken, en vandaag heb ik een projectje voor de volgende cursuslijst bijna afgewerkt. Het komt goed, ik ben tevreden.Hieronder zie je een tipje van de sluier,Wat is dat? Een kraan, een treintje misschien...
Ondertussen mijn fototoestel ook leeggemaakt en foto's gesorteerd, goed voor de blog, grappig ,mooi prachtige dingen. Af en toe probeer ik deze vakantie een blogje te schrijven zodat jullie ook kunnen meegenieten.


Denise maakte ons boompje na in het paars, gedurfde kleuren, goed geslaagd.

 Linda, heeft haar sneeuwmannen deze winter bij ons laten logeren, het patroontje stond ooit in Anna Burda.

Ik sluit af met deze mooie Kerstman in kruissteek.
In het echt is het precies een foto.
En laatst was ik op bezoek in Ieper, de stad waar ik ben geboren.Naar de Middelbare school geweest. In de lakenhallen waren vroeger wel eens fuiven, jaarbeurzen waar ik voor de plaatselijke naaiwinkel met Bernina naaimachines demonstreerde. En in het voorstuk, boven de bogen is het stadhuis en daar ben ik getrouwd met DH. Mijn getuige had weken daarvoor een erg accident met zijn fiets gehad. Toen mijn dag aanbrak zat hij nog in de rolstoel.
De broers van DH hebben hem naar boven gebracht in rolstoel en al... gelukkig is het goed afgelopen en wij zijn samen al heel wat jaartjes getrouwd.
Ieper al eens bezocht? Dan moet je dat beslist eens doen. De eerste wereldoorlog wordt er herdacht en onder de Menenpoort wordt er zoals steeds the last post gespeeld.
Vroeger was ik in de fanfare, zelfs 15 jaar lid geweest.man man man, de herinneringen borrelen naar boven.
Nostalgie...

Iedereen fijne Kerstdagen samen met de familie, want Kerst is voor mij een familiefeest.
Vlek Carine

8 opmerkingen:

 1. Carine, ik vind dat jij een heel boeiend leven had...Bedankt dat je je herinneringen met ons deelt.... Veel liefs en een warme kerstknuffel xlinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Carine,
  een hele fijne kerst met de familie!
  En voor volgend jaar... net zo creatief verder gaan als je al altijd bezig bent!
  Groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Carine is jouw vakantie ook niet een beetje om uit te rusten? Na dat je dag in dag uit al die handwerkproblemen van ons hebt opgelost heb je die rust wel verdiend.
  Ieper is inderdaad een mooie stad. We zijn er al meerdere keren geweest.
  De Last post vind ik vooral zeer emotioneel. Zoveel mensen bij elkaar en toch zo stil. Dat doet je wat. We zullen er zeker nog naartoe gaan in de toekomst.
  En natuurlijk mag je mij na de vakantie weer terug in de les verwachten. Veel te gezellig om te missen. Prettige feestdagen voor u en uw familie.
  Hocus Pocus Patch
  Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Carine
  Een Westvlaming blijft precies toch fier op zijn geboortestad, niet? Als kind heb ik Ieper vaak bezocht. Moeder had (en heeft) daar nog familie wonen, oa. een nichtje die ook stadsgidse was en ons uiteraard de mooiste plekjes liet zien. Ik liep er zomaar wat achteraan, van het ene kerkhof naar het andere monument, de veste, de loopgraven, ik vond het toen maar niks, maar nu ik wat ouder ben besef ik de waarde van al dat erfgoed en krijg ik nog koude rillingen als ik The Last Post hoor. Ik hoop dan ook dat dit verleden nooit vergeten zal worden. Geniet intussen van de feestdagen met DH en kinders en probeer je schouder wat rust te gunnen zodat j'er in 2014 er weer even energiek in kunt vliegen. En wie weet ... brengt de Kerstman je een grote tube Algipan?...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Carine
   Bij het nalezen merkte ik dat ik mijn naam vergat te vermelden bij mijn reactie van 24/12.
   Rebecca.(ook een fiere Westvlaming)

   Verwijderen
 5. piep, wat een leuk blogje dat je schreef, je liefde voorje DH en je stad spat er van af. zaaalig, merry christmas voor ieder van jullie
  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ieper blijft geweldig hé. Ik kom er ook ook nog heel graag eens! Ik ben meer aan Ieper gehecht dan aan mijn geboortedorp. Fijne feestdagen Carine! Groetjes aan DH!

  BeantwoordenVerwijderen