zaterdag 12 juli 2014

Solden... nieuwe boeken breiwol en nieuwe breiwol!

De etalage hangt vol met wat ik noem antieke stukken...
Vroeger maakten we stoelhoezen, overtrekken zitstoelen, armleuningen, in prachtige Louis quinze of 14 of  weet ik nog dewelke stijl; prachtig als je zo'n stoeltje in bezit hebt in tapisserie werk.

De meeste van de tekeningen zijn voorgewerkt, in gobelin of in petit point,uiteraard met de hand sommige zijn getrameerd. Moeilijk woord hé! Trameren wil zeggen dat de lijnen met draden zijn voorgewerkt je hoeft er alleen over te gaan met gobelinsteek. Zo worden de zitjes dubbel gemaakt en zijn dus veel sterker.

Tegenwoordig maken ze er sjieke tassen in, is dat geen leuk idee. Sonja heeft er nog wel enkele exemplaren.
Niet goedkoop die dingen maar ze worden zeldzaam!

En dan is er goed nieuw voor onze breisters...
De breiboeken van Katia zijn aangekomen en al héél wat nieuwe breiwol. Rep je naar naald en draad om een breiboek, dan kan je thuis lekker snollen en plannen maken om een leuke trui te breien.

En zie dan naar deze mooi trui, gecombineerd met een zilveren draad is hij magnifiek! En,snel af want het wordt gebreid in hele dikke priemen! Dat gaat vooruit!
Fijne zondag morgen!
groetjes Carine

2 opmerkingen:

 1. piep, de etalage was inderdaad prachtig, heb ze woensdag staan bewonderen,
  en wat een mooie wolletjes, laat die naaldjes tikken dames, en inderdaad rep je naar de winkel, het is het weer om een lekkere trui te beginnen
  happy zondag knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige boeken, prachtige wol! Wat jammer dat ikzelf niet brei! Maar kijk al uit naar al het moois dat de breisters onder ons weer zullen maken!
  Veel breiplezier, Lief

  BeantwoordenVerwijderen