zondag 21 september 2014

Saint-Marie-Aux-Mines

Saint-Marie-Aux -Mines is alweer voorbij... In januari hotelletje geboekt... want in de periode dat de beurs doorgaat is er in de wijde omtrek geen hotel kamertje meer vrij!

Het was zalig! We,    DH en ik,( DH is mijn chauffeur, fotograaf en tassendrager, en wat nog... maar dat kan ik hier onmogelijk allemaal opnoemen...) hebben bijna 800 foto's getrokken.Heel veel bezoekers, vrouwen van alle leeftijden, met caddy's you know...
en hier en daar een man, de chauffeur en fotograaf en tassendrager...

Ongelofelijk prachtig weer! De standhouders hadden het niet koud!
Dit was de twintigste editie van de European Patchwork meeting. Wat een organisatie, zoveel volk, zoveel landen die er aan deel nemen, zoveel bezoekers van overal.

Voor wie niet weet waar ik het over heb...In den Alsace in Frankrijk is er (en dit jaar zoals ik al zei voor de twintigste keer ) in vier dorpen in Val d'Argent. In het theater, in alle kerken, in sportzalen, oude banken... overal is er een patchwork tentoonstelling te zien.
Als je wandelt in de dorpjes zie je in alle winkeltjes quilts hangen van de plaatselijke verenigingen.
Ik doe dit nu al voor de zevende keer. Het dorp Saint -Marie- Aux - Mines is in de loop der jaren veel van zijn pluimen verloren. Spijtig, heel wat huizen liggen er verlaten bij, zijn aan een grondige renovatie toe. Het mooie dorpje laat de vergane glorie van menig bloeiende jaren nog zien.En dan is er het ongelofelijke gevoel van één zijn. Allemaal mensen met het zelfde gevoel, dezelfde passie, het zij als hobby, hetzij als werk, kunstenaars zijn het stuk voor stuk.
Iedereen bijeen onder hetzelfde dak.Winkeltjes van overal die hun mooiste, nieuwste waar presenteren, ieder met een eigen stijl.Onze Belgische winkeltjes waren ook weer van de partij.
Mieke, Martine, en Kristel van Salgarollo met haar eigenste collectie zelfontworpen stoffen.
Sabine  en haar assistente van dienst van patchworkstudio in Harelbeke.

En dan had je ook Els van Bobbin uit Nederland. Die ik een knuffel kwam brengen vanwege Rita Vermeersch uit het warme Tenerife met haar leuke Twinkle patchwork.Dan nog een leuke ontmoeting met Edyta Sitar. een pracht van een ontwerpster met heel verzorgde quilts en mooie boeken.  een zeer vriendelijke en sympathieke dame.
Ik had ze voor het eerst ontmoet een jaar of 4 geleden. En dit jaar kwam ze terug twee dagen gaf ze er cursus en de vrijdag stond ze in haar standje. leuk weerzien... ik volg haar ook op FB.

En dan nog het dametje die ik in juni in Boedapest ontmoette, uit Hongarije met haar zaak Foltvilag en de plastieken malletjes, de enige echte!

ze wist nog goed wie ik was...

En dan de kers op de taart, terwijl we wandelden naar een of andere kerk riep ineens iemand mijn naam??? had ik nooit verwacht... Carmela Zak uit Israël... met al haar vriendinnen.
Bij Carmela had ik samen met Mieke een cursus gevolgd in Veldhoven.

Leuke hartverwarmende dame,  heerlijk weerzien. En Mieke een knuffel komt eraan...

 Heel veel inspiratie opgedaan mijn hoofd zit vol...
even tijd maken om alles te verwerken.
s'Avonds in ons hotel nog kennisgemaakt met 3 gelijk gestemde zielen, Drie vrouwen en één chauffeur die tijdens de dag een fietstochtje maakte... 
Datum voor volgend jaar is al geprikt. Voor wie het eens wil meemaken, Van 16 tot 19 sptember 2015 voor de 21 ste editie van Carrefour Européen du Patchwork
Ste Marie-aux-Mines Alsace France

Natuurlijk zal ik jullie alles vertellen in de lessen die deze week eindelijk starten!
Tot dan?
Carine

5 opmerkingen:

 1. Zalig dit zo allemaal te lezen... ben toch wel een tikkeltje jaloers hoor :) Dikke knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tot donderdag voor al die verhalen!!!!! xlinda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Carine,

  wat een leuk verslag! Over enkele jaren ken je er iederéén die je tegenkomt... Ik ben benieuwd naar de foto's en verhalen! Tot woensdag, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verslag.
  Groetjes van Katrien één van de 3 gelijk gestemden LOL.
  Fijn je ontmoet te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen