maandag 1 augustus 2016

Een jurkje aan de wasdraad en blokken..?

En de wasdraad van Paula geraakt zo stilaan vol! Het origineel patroon komt uit een editie kinderen van Quiltmania. Ze heeft wel ieder jurkje naar haar eigen hand gezet! het lijkt wel een modeontwerpster. Tot in de kleinste details verzorgd.

Blokken?  Ja voor wie her examens heeft wordt het de hoogste tijd om de cursussen weer boven te halen... maar ik heb het over een ander soort blokken. Voor wie meedoet aan de cal van Scheepjeswol...

Nog ergens van die letterpuzzel baby tapijt blokken liggen? Ik weet de juiste benaming niet?
Wel bovenhalen die handel...


Teken met de computer een raster zoals je kan zien onder het gehaakte blokje en lamineer dat met een plastiekfolie. Maak je haakwerk lichtjes vochtig. Leg je raster op de speelblokken en speld er je haakwerk op. Laat liggen totdat het droog is.


En dan heb je perfecte vierkantjes om weer verder te haken.
groetjes Carine


3 opmerkingen:

 1. Hallo Carine,

  Paula heeft dat schitterend gedaan!
  Groetjes,Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goede tip voor dat blokken!en Paula haar werkje word echt prachtig,ze is trouwens niet aan haar proefstuk toe,he!sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en voor de dames die geen kindermatjes meer op zolder hebben liggen kunnen voor een paar centiem zo'n rechthoekig kniematje bij Blokker aanschaffen. Heb ik ook gedaan voor de dubbelzijdige paper-piecing. Rebecca.

  BeantwoordenVerwijderen