maandag 9 januari 2017

9 januari! ...?

Hier zijn we eindelijk weer... het is toch waanzinnig... al 9 dagen voorbij in het nieuwe jaar!
Vandaag mijn mooie boom afgebroken en zoonlief heeft hem in de tuin gezet. Wie weet kan hij verder groeien en kunnen we hem ooit nog eens binnen halen met Kerst. De laatste feestjes zijn in het weekend geweest en met lieve vrienden is het jaar al terug ingezet. Gisteren de restjes opgegeten en nu vaste voornemens eventjes wat gewone boerenkost op tafel voor de volgende week. 
De zetels staan terug op hun vertrouwde plekje. Alleen mijn kaartjes hangen of staan er nog en zo kan ik nog even nagenieten.
Aan iedereen een gelukkig Nieuwjaar! Voor al  mijn lieve handwerksters en quiltsters een goede gezondheid. Dat we weer een heel seizoen kunnen genieten van onze hobby en van elkaar!
Heel veel lachen hoort daar bij en lekkere cake en andere snoeperijen...om de verjaardagen te vieren.
Waar ik me mee heb bezig gehouden? Mijn kopjesquiltje heeft een rand gekregen en misschien borduur ik er een randje rond in stitchery.
Iets aan het uitproberen... driehoeken piramides ... voor onze les driehoekjes.
In de archieven naar mijn eigen eerste machinale quiltlesjes gezocht. Want volgende week is het zover. We zullen het met de machine proberen. Ben je ingeschreven dan verzoek ik jullie wat sandwiches te maken zodat we in de les geen tijd verliezen. 
Tja deze papegaai is verloren gevlogen.. nog niet aangekomen waar hij moest zijn...

 
En dit is een patroontje van leuke vogeltjes die al jaren op mijn verlanglijstje stonden. Ik heb geoefend op rondjes mooi rond krijgen... scherpe puntjes echt scherp krijgen. Volgende week gaan de patchlessen weer van start. Zorg dat jullie op tijd inschrijven. 
Morgen mogen ons handwerksters al langskomen. We zullen elkaar wel veel te vertellen hebben.
Kerstballen weg, sneeuwman stitchery bovengehaald, mijn Amarylis krijgt een tweede bloem en ook hier waren het vandaag worstenbroodjes en appelbollen... een traditie in Antwerpen.
 
Groetjes Carine

5 opmerkingen:

 1. Hallo Carine,
  ook voor jou en je familie een gelukkig, gezond en creatief 2017! Je kopjesquilt en je vogeltjes zien er in elk geval al prachtig uit!!! Tot binnenkort, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè van mij ook nog eens mijn beste wensen, en tot na Spanje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De beste wensen voor het nieuwe jaar aan al die vlijtige en creatieve geesten in Schoten. Het kerstgevoel is hier in Singapore snel voorbij bij 33 gr. Toch proberen we wat handwerk te doen in de airco maar je moet oppassen want de naalden roesten snel ��. Nog veel plezier en maak mooie stukken in 2017. Groetjes aan iedereen. Pilar Gras

  BeantwoordenVerwijderen
 4. weeral nieuwe ideetjes uitgebroed? Ik tel af naar de voglende les om mijn kopjesquilt verder met die nieuwe techniek van piramides af te werken. Heb al een heel servies in diverse kleurtjes bij elkaar gepiecingt (juiste vervoeging?). toch kleine prutskes maar gaat hoe langer hoe beter. Tot gauw. Rebecca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Pilar fijn dat je nog aan ons denkt... remember Side by Side or miles apart, dear friends are always close at heart! Gr dikke knuffel Carine

  BeantwoordenVerwijderen