maandag 22 augustus 2011

La Casa De Los Balcones

Met de auto 1u en 15 minuten rijden...langs de autostrade. Wat hebben we veel over voor onze hobby. Gelukkig werkt onze Tom Tom in Tenérife en de airco in de auto want anders hadden we dit plaatsje noooit gevonden.
La casa de los Balcones.

In dit mooie grote pand is er een museum dat je kan bezoeken. Het beneden gedeelte is een souvenir winkeltje waar er verschillende handgemaakte spulletjes te koop waren. Mooie juwelen, potjes, maar vooral tafelkleedjes, zakdoekjes, sjaals enz. in de typische handwerktechnieken uitgewerkt van de Canarische eilanden. Ik heb er vooral twee technieken kunnen onderscheiden, de techniek met het wegknippen van draden, en een tweede techniek dat lijkt op de Richelieu die wij kennen.

Op deze foto kan je de twee vershillende technieken zien.
Dit handwerk wordt gemaakt op een groot spanraam en is op hele fijne stof geborduurd. Er zaten verschillende mensen te handwerken. Ze waren gekleed in klederdracht, eveneens handgeborduurde jurken en gilet.


Kijk eens op deze website en je kan meegenieten van mijn avontuur.

http://www.casa-balcones.com/  in de bovenste balk lees je Productos descripcion catalogo en textiel en dan kan je de verschillende tafelkleedjes zien die ze daar verkopen.

groetjes Carine

1 opmerking:

  1. piepn mooi, wat een aparte stukken waren er te zien, genieten....zalig

    knuf mieke

    BeantwoordenVerwijderen