maandag 6 augustus 2012

Terug van een weekendje Maastricht en ik ben weer heel blij met mijn gevonden schatten.

Dit weekend heb ik mij heel goed geamuseerd. Samen met DH er een weekendje op uit naar een stad waar wij verliefd op zijn geworden. Heel veel winkeltjes in en uit en uit en in. Hier en daar eens binnenstappen om een slaatje te eten. Relaxen, mensen kijken... Leuke mensen ontmoeten.
Wij staan er van versteld dat de mensen in Nederland heel vriendelijk en behulpzaam zijn.
Het liefste wat we doen is naar de antiekmarkt gaan snuffelen en leuke oude spullen bekijken, raden wat het kost en héél blij zijn met domme dingen.

Deze keer heb ik een klein vingerhoedhuisje op de kop kunnen tikken. Een oud mevrouwtje verkocht het en zei dat het van haar moeder kwam. Wat zou het waard zijn? Wie kan het me zeggen?
Eindelijk kan ik het vingerhoedje van toen ik klein was tentoonstellen,. En het vingerhoedje die ik van een goede vriendin Adrienne kreeg zal ik er netjes naast zetten.

Jaren geleden erfde ik van iemand een setje eierdopjes waar ik verliefd op was. Eentje is er gesneuveld en op een rommelmarkt in Brugge zag ik er zo'n dopje staan. Die man vroeg er 250 fr voor. DH zei dat is wel heel veel hé en ik heb het toen niet meegenomen, Maar nu zag ik 20 jaar later ineens het eierdopje staan met de haan erop en ik vroeg aan de meneer, Wat kost dit eierdopje????                   2 euro zei die me.        2 euro dat is nu van mij!!!
Ikke héél blij, maar thuisgekomen en als ik het naast mijn andere zet dan is er toch een verschil te zien. Het haantje is het zelfde maar het is een klein beetje kleiner en grijzer.

En dan het strijkijzertje, dat hele kleintje echt een schatje voor maar 4 euro, dat vond ik ook heel leuk.
Maar een eind verder kan ik er een maatje groter kopen voor 7 euro, de tweede  verkoper beweert dat het eerste geen antiek is, dat kon je zien aan de vijzen die er in gedraaid zaten, want in die tijden bestond dat nog niet.
Al bij al ik vond het een schatje en ik het blijft een herinnering aan een leuk verblijf in Maastricht.


Op naar mijn volgende tripje...
vlek (veel liefs en kusjes) Carine

1 opmerking:

  1. piep

    genoten van het heerlijke Maastricht, zaaaalige stad

    Mooie opbrengst ook meid

    knuf Mieke

    BeantwoordenVerwijderen