zaterdag 15 september 2012

Saint-Marie-Aux-Mines

Saint-Marie-Aux-Mines...
Dat klinkt als muziek in de oren van de patchworkliefhebster.
Ik ben net terug van daar en heb met volle teugen genoten, mijn ogen de kost gegeven en ideetjes opgedaan.
Even een ontmoeting gehad met Mark Dunn, oprichter en eigenaar van Moda patchworkstoffen. Dankzij de uitnodiging van het aanwezige Rhinetex-team. De stoffenleverancier van Naald en draad.
Als je weet opwelke manier en met hoeveel zorg de stoffen worden bewerkt dan krijg je meer en meer respect en besef je dat mooie en goeie patchworkstoffen hun prijs waard zijn!
In het theater te Saint-Marie was een unieke privé collectie van Mark Dunn te zien. Hele oude quilts, met een eigen verhaal. Hij heeft de quilts herwerkt, dus oude stoffen gereproduceerd en de oude quilts nagemaakt.
een unieke belevenis om mee te maken.

Verder véééél quilts gezien! Wat valt er op? Steeds meer en meer machinaal werk en logisch bij nader inzien.
We hebben niet veel tijd en we willen steeds iets nieuws. Hoe zedde zelf? Ben je ook niet geneigd als er nieuwe collectie aankomt bij Naald en Draad van toch weer dat mooie stofje mee te nemen en even bij de rest te leggen? Komt wel van pas...Ik verzamel mooie stofjes en leg ze dan naast elkaar om ze te bekijken. Ze voelen ook zo prettig. En ieder stofje heeft zijn eigen geur.

Of ben ik het alleen met deze gedachten? (Ik denk het niet)


IK heb 720 foto's getrokken. Ik breng mijn labtop mee naar de les en wie wil kan ze bekijken. Ik zet niet graag foto's op de blog omwille van auteursrechten. Je mocht dit keer op veel plaatsen geen foto's nemen. En als je mocht trekken dan was het veel zonder flasch.
Maar toch heb ik veel mooie foto's.
Een fijne zondag en later vertel ik nog meer.
Groetjes Carine

1 opmerking:

  1. piep

    bedankt meid, zo zijn de thuisblijvers er ook even geweest

    knuf mieke

    BeantwoordenVerwijderen