zondag 12 april 2015

en we snoepen verder...

Dordrecht  here we come! Auto in een parkeergarage gezet en te voet met een afgeprint kaartje DH  weet de weg te vinden! De superman is op alles voorbereid! De etalage is al een curieusiteit op zich. Er staat een paspop in een papieren outfit; en de stroken hebben allen een patchlook, zouden ze posters verknipt hebben??
We werden direct aan de koffie gezet en DH zat op zijn gemakjes, den truc hé? kan de Quiltster rustig rondkijken... Heel kleurrijk zijn de stoffen bij Mabel. Ze heeft ook een enorm kleurenpallet aan batics. Wat me enorm boeide was haar verhaal over haar cursus goud borduren en canvas die ze in Engeland volgde aan de Royal Needle School. Daar kan ik alleen maar van dromen.
IK ging natuurlijk buiten met kleurrijke batics en kreeg twee snoepstofjes met een gouden strikje.
Bedankt Mabel!


En de tocht ging verder naar het centrum van Dordrecht.
De stad ligt op de plaats waar de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas. De gemeente Dordrecht omvat het gehele Eiland van Dordrecht. De bewoners van Dordrecht noemen hun stad veelal Dordt.
Lijkt een beetje op Brugge bij ons water in de binnenstad.


en dit is een foto voor zusjes. Misschien een idee? Leek me een heel leuk concept!


Tijd voor een koffietje?

Voorstraat, daar is vanalles te beleven, lopen we bonk op de textielfabrique, Een heel lief meisje Marit maakte ons wegwijs Ze bieden een mooie stoffencollectie aan met biologische katoen, kleurige jerseys, jeans en canvasstoffen, .... en bamboe mixen. Je kan er workshops volgen, 
Verven met natuurlijke indigo , Sashiko, Shibori en nog veel meer.
De winkel zelf is van Maaike. maar die was er toen niet.


wordt vervolgd...

groetjes Carine
3 opmerkingen:

  1. Hallo Carine,
    fijn dat we mogen mee snoepen:) Lijkt me soms moeilijk om niet met een wagen vol mooie stofjes naar huis te komen! Groetjes, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen