zaterdag 19 december 2015

laatste lesweek in 2015

De laatste les week is weer een feest geweest! Wat is dit jaar voorbij gevlogen... Ik weet niet hoe het bij jullie was maar de dagen razen aan mij voorbij. Ik weet soms niet wat eerst gedaan.
Vergeet het een met het andere... ik denk soms je hebt dit of dat gedaan, daar of ginder gelegd? en ik krijg last van vergeetachtigheid , Alzheimer light? menopauze? Mijn thermostaat is kapot, meestal heb ik het te warm...

Tijd om eens iedereen te bedanken die dit jaar de lessen zo boeiend hebben gemaakt. Jullie zijn allen stuk voor stuk kanjers die aandachtig luisteren naar wat ik te vertellen heb. Er zijn weer pareltjes gerealiseerd, De handwerksters die menig uurtje, steekje per steekje borduren en ongelofelijk mooie tafelkleedjes uit hun naald en draad toveren. Onze patchworksters die leuke quilts maken. Een paar nieuwe erbij, enjoy the club... en het zijn blijvertjes.. wil zeggen ze doen het prima en de interesse is gewekt. Ze hebben de ' naald en draad' microbe te pakken.
We hebben allemaal ons eigen verdrietjes en pijntjes. maar samen proberen we elkaar zo veel mogelijk te steunen. Er wordt gelachen, gehuild, moppen verteld. Suikerbonen uitgedeeld om het feit dat er kleinkindjes zijn geboren of er is een nieuw hondje is geboren... Laika is zijn naam en hij krijgt een schat van een baasje!

Al die jarigen die met taartjes binnenkwamen, pralines, koffiekoeken, hoe kan ik nu slank zijn. Ik heb geen karakter kan geen nee zeggen aan al het lekkers! bedankt lieve mensen.

Dit is de laatste taart van het jaar! VERRUKKELIJK was die zeg. Een worteltaart, gemaakt door de fam. van de jarige Magda! hiep hiep hiep hoera!  oh wat zijn we blij oh wat zijn we blij niet omdat ze jarig is maar voor de lekkernij!
Bedankt ook aan Sonja, die zorgt er steeds voor dat de koffie of theewater altijd klaar staat. En dozen koekjes verdwijnen er wekelijks...


Bezoek van ons Pilar die ver is gaan wonen, we waren blij dat je even binnensprong om goeiedag te zeggen bedankt voor de traktatie. Gelukkig is er het feestboek en kan ze ons volgen op afstand. Leve de technologie.


Sonja kan als de beste de mooiste etalages maken. Dankzij haar passie voor het winkeltje Naald en draad en haar steeds blijvende inzet tot heel dikwijls in de late uurtjes kunnen wij allemaal onze hobby doen.
Bedankt Gilberte voor het snijden van honderden rolletjes stof en nog vele andere werkjes voor en
achter de schermen.


Bedankt iedereen voor de leuke attenties, pralines, bloemen, mooie kopjes.ontbijtbons, armbandjes, wat is ze deze keer van plan? voor bedankt juf van afgelopen jaren. Mijn Pandora is bijna vol! Mijn uurwerk marcheert eindelijk, gelukkig! ben er heel blij mee!
Bedankt voor de saunaverwennerij! en hopelijk ben ik niemand vergeten!

Kerst komt eraan en sommigen onder jullie vinden dit geen leuke tijd, als dat maar weer snel voorbij is hoor ik soms cursisten zeggen. Ik wens jullie uit de grond van mijn hart toch fijne kerstdagen, even de zorgen aan de kant.Ik ben er een paar weekjes tussenuit, tijd om nieuwe idee├źn uit te werken uit te testen...
tijd om bij mijn familie te zijn, Tijd om plannen te maken. De cursuslijsten zijn klaar je kan ze afhalen bij Sonja en Gilberte. Inschrijven is aan te raden...foto's op de website nog even geduld...

nog een paar quiltjes die net op tijd af waren, de kerstquilt van Martine.
tasje van Annie in de chenille techniek.

 Kijk hier eens in ' de 'patchgroep werden we getrakteerd op een heuse eiermuts en een kerst mug rug door Josepha en Reinhild
 Inge was ook blij nog alleen de bies tegen naaien.
 Er zijn deze week nog een stapel van elk leuke boeken binnengekomen... laatste cadeautje voor jezelf?

En deze kerstman zal ons opwachten in de Gambrinus de zondag. Het  is de nieuwste beste vriend van Linda we hebben ons donderdag kostelijk geamuseerd voor wie erbij was ja toch?
Wie heeft een naam voor deze gast in petto?


Hier een paar speldenkussentjes gemaakt door Martine, en Mariette.Wie weet ga je naar huis met een van deze.
Tot morgen voor wie naar de kerstparty komt. ufo's en affo's niet vergeten.. wij zijn er klaar voor!

groetjes van Sonja, Gilberte en Carine


2 opmerkingen:

 1. Piep bedankt juf voor alle heerlijke lessen
  Bedankt aan het team van Naald en Draad
  Tot morgen

  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel leuke Kerstparty met 'show and tell'. N'een dikke merci daarvoor. Doen jullie dat nogeens? Jullie hebben alvast een enthousiastelinge volgend jaar.
  Fijne feestdagen.
  Julienne

  BeantwoordenVerwijderen