woensdag 21 september 2016

Saint Marie aux Mines

Ook ik ben dit jaar ( met privé chauffeur, fotograaf, DH ) naar the place to be geweest in de Elzas om te gaan genieten en hopelijk veel nieuwe ideeén op te doen. Vroeg in de morgen om half 3, reden we van onze oprit.
Mijne chauffeur rijdt graag rustig... dan is het nog ' stil op de baan'. Ik kan nog wat mijn oogjes toe doen.
We staan altijd op dezelfde kleine parking en in een mum van tijd staat die goed vol.
Nog even soezen en dan gaan we naar het bakkertje voor een lekkere croissant met een grand café aux lait. Pas om half 10 gaat de poort aan de inkomhal van de winkeltjes open.   Ik ontmoette er een Nederlandse dame, ze vertelde me dat ze met een binnenschip tot aan een bepaalde stad was...  ik ben haar nog een paar keer tegen gekomen. De wereld is klein...
 En gisteren had ik eindelijk eens tijd om de Quiltmania door te bladeren en wie zie ik daar op een foto?

Ik herinnerde mij dit gezichtje al...  In de QM is er een rubriek;Quilts en interieur en door wat ze me verteld had leg ik de link naar haar.


Ik zal mijn oude QM's  even moeten doorbladeren...Dit jaar was het al de 10 de keer dat ik de tentoonstellingen bezocht.  Veel mooi dingen gezien;

In het theater was er een tentoonstelling naar de bij ieder welbekend wil ik ook quilt ooit maken nl.    dear Jane.
 Prachtig hoe een ieder zijn eigen kleurenpalet heeft gekozen.

Wat is er mij bijgebleven, Hoe  langer ik er kom hoe minder handgemaakte traditionele quilts er te zien zijn. France patchwork slaagt er nog steeds in beste show prachtigste quilts.


Langs de weg kwam ik een groepje mensen tegen die voor mij een vreemde taal spraken maar toch herkenbaar...
Mijn eerst zinnetje Engels Where do you come from? Helpt altijd...
We are from Israël ... Do you know Carmela Zak? Bij deze dame volgde ik eens een cursus...
Yes yes we know  her  but she isn't here ... but there are two other designers from Israël and you most go and see .


You know my Englich is not so good it is een beetje like 'eigen kweek' may bee. 
but ik heb wel heel veel mensen ontmoet van over de hele wereld, Mijn Frans is ook niet je dat maar ik sla mij erdoor en kom te weten wat ik wil weten en dat is toch  het voornaamste.
Deed iedereen maar patchwork de wereld zou er heel anders uitzien!

Dus op bezoek bij de twee Israëlische dames. Met Orna hebben we een hele tijd staan praten. En ik bekijk haar moderne werk nu met een heel andere kijk dan toen ik haar werken voor de eerste keer zag. Bedankt voor je wonderlijke verhalen en je werk.

Orna RON 

Rachel COVO

Je wandelt door de dorpen en ziet de streek verarmen... jammer de prachtige huizen zijn verlaten en dat is heel erg. In die tien jaar zie je steeds meer huizen leegstaan. Het plaatselijke bakkertje waar we vroeger gingen is allang niet meer... De boekenwinkel eentje die gespecialiseerd was in handwerkboeken sluit ook zijn deuren. 

En dan waren er nog de drie vriendinnen die in Poperinge quilten maar daar heb ik geen foto van, Logeerden in hetzelfde hotel als ons... kon ik herinneringen op halen van 35 jaar geleden! Man dat lijkt wel een eeuwigheid! Katrien Pattyn  ook bekend van http://scrappatch-katrien.blogspot.com
Krijg ik de laatste foto van ons twee aub?

De mevrouw hier onder was helemaal happy want ze had net een invitatie gekregen om met haar quilts naar een van haar mede - ontwerpster  een tentoonstelling in Korea te vervoegen.
Denise Labadie is zot van Stenen, en hoe mooi ze deze kan overbrengen in stof en haar quilts...
net echt net of je door het landschap loopt.

En dan het hoogte punt van de dag! Tadaa Edyta Sitar my favoriete Designer 
Zo een vrolijke dame, zo enthousiast, blijft vertellen over hoe je een scrappy quilt maakt en deelt haar patronen in mooie boeken. Ik heb haar filmpje op FB gedeeld zoek maar eens op dan kan je de hele tentoonstelling zien.

En aan het eind van dag twee , wandelend naar de auto stond ze alleen... te wachten op haar man... die zat in de file... ze herkende ons en was blij ons te zien. Heb dus met mijn favorietje een half uur privé kunnen babbelen. So happy!  Mijn dag kon niet meer stuk!
Zouden we met onze bijna oldtimer naar huis rijden of nemen we deze?


Op naar volgend jaar? 
Afspraak 14, 15, 16 en 17 september 2017

Carine3 opmerkingen:

  1. Leuk dat je zoveel bekende quiltsters ontmoet en ook fijn dat je toch een andere kijk op moderne quilts kunt krijgen als je het verhaal erachter kent!Mooi verslag! Ben benieuwd met welke auto jullie naar huis gekomen zijn:) Groetjes, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk je daar weer te ontmoeten.Ik vraag de foto aan Hilde want deze zijn met haar toestel genomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ok daar wil lk ook eens naar toe gaan ria

    BeantwoordenVerwijderen