maandag 10 oktober 2016

Wat een prachtig weekend!

Een weekend met een gouden randje, keuze uit twee tentoonstellingen in patchwork....
de keuze was snel gemaakt. De Vlaamse Quilters Gilde hield een tentoonstelling in Gent met de sjiekste quilts. 
Ik heb er al wat gezien, en mijn verwachtingen werden serieus beloond. Enerzijds de effen quilts van Andrea Stracke en dan in serieus contrast, overweldigende prachtige applicatie quilts van Ted Storm. Het was de eerste keer dat ik deze  lieve dame kon ontmoeten. Ik had geluk en heb er een hele tijd mee kunnen praten. De applicaties  zijn zo fantastisch, en de quiltsteekjes zijn zo klein wel 7 per cm.

Deze dame is de uitvinder van het duimquilten met het speciale duimquiltvingerhoedje. 
Mevrouw Stracke was niet aanwezig spijtig. 

Na de tentoonstelling, we zijn er 3 uur geweest ??? Zo hartelijk ontvangen door de Vlaamse Quilters Gilde. Jammer dat ik zo ver woon. Maar ik word lid zoveel is duidelijk.

Nu de stad in... een complete ramp! Er werkt bijna geen enkele tram. Een heel deel van de  straten zijn onderbroken, sommige winkels zitten al meer dan een jaar in de problemen geen doorkomen aan. Alle parkings zijn volzet!

 Maar toch is het als thuiskomen... lekker geshopt de enige winkel die lange broeken heeft voor mijn lange  benen. Paar schoenen gevonden mijn dag kon niet stuk.
Terrasje aan de overkant, daar  gaan wij steeds een lekkere koffie drinken. 
In de gouden pluim wil ik toch ook steeds een kijkje nemen, daar hebben ze het mooiste tekengerief, . Een paar goeie potloden gekocht om te tekenen.
S'avonds nog lekker gegeten en tevreden terug naar huis. Ik heb gisteren nog zitten nagenieten...

Vandaag lesje mat-lat-cutter in elkaar gestoken. Deze keer gaat het over vierkantjes,  stroken snijden vierkanten... op verschillende manieren... wat het wordt? Een mooie s....? Nog even geduld.

Naadjes liggen bij de ene rij naar links en de andere weer naar rechts....


Dit worden straks ook vierkantjes... wil je er meer over weten? Woensdag morgen in de les mat-lat-cutter nog enkele plaatsjes vrij. Naaimachine meebrengen.


Fijne week iedereen ook een fijn weekend gehad? Graag bij de opmerkingen.... doen hé
Carine

1 opmerking:

  1. awel ja, ik heb ook een prachtig herfstweekendje achter de rug. Mijn lunchtasje en pennenzak afgemaakt in het nieuwe materiaal en dat smaakt natuurlijk naar "nog méér van da". Ook een kijkje gaan nemen in de nieuwe winkel van Macha (de Quiltster, vroeger in Dreischor, nu in Kerkewerve (Schouwen-Duiveland). De eerste 100 klantjes kregen een goody-bag. Hebbeuuusss! Rebecca.

    BeantwoordenVerwijderen