maandag 7 november 2016

November vakantie is weer voorbij... en noteer in je agenda: 18december 2 de Naald en Draad Kerstparty.

Vakantie, leuke tijden... mooi weer,  met vrienden naar Breda.
Op de markt zie je meters vis... waar ik ongelofelijk kan genieten van de visboeren die hun waar aan de man brengen.Die toonbanken zijn prachtig om te zien, spijtig dat we niet naar huis gingen... ik zou wel iets lekkers gevonden hebben om heerlijk te smullen. Dat hebben wij in België toch niet.


 Breda is best een toffe stad en niet zo ver rijden. De lichtjes hangen al in de hoge bomen, het zal wel mooi zijn in het donker. En overal zie ik leuke spullen hangen ... 

Dit is er ene om te onthouden, trek iets positief aan dat past altijd!
Van Breda naar Dordrecht, daar heb ik ook mijn hart verloren... vintage winkels met leuke spullen.
Kennen jullie deze nog? Ariadne.. ooit een leuk tijdschrift voor ons handwerkliefhebsters... die ik trouw elke maand kocht. Tegenwoordig spijtig... gaat het meer en meer over binnen huisinrichting .
Kijk eens hoe mooi deze zetels zijn?
En hier heb ik ook vintage herinneringen aan...

In deze winkel stap ik ook heel graag binnen. Wereldwijven, dames van over de hele wereld die in dit mooie pand samenkomen om te handwerken en er prachtige kussens en andere mooie zaken maken.
Genieten hoort er ook bij natuurlijk want van al het stappen krijg je zin in iets lekkers.
 Ik ben verliefd op deze kopjes... ze komen uit Polen, zijn met de hand beschilderd er is geen een hetzelfde. Ik heb er nu weer eentje bij joehoe. Kreeg ook zo'n schattig mini kopje van mijn vriendin.Bofkont!
Ondertussen ook al naar de familie in West-Vlaanderen geweest om zoals iedereen naar het kerkhof te gaan traditie, het hele Heuvelland doorkruisen... mijn papa is er al 30 jaar niet meer... maar ik blijf hem vreselijk missen.  en terwijl een envelopje getrokken ter voorbereiding van de Kerstdagen...
Voor wie moet jij een cadeautje kopen?

Eigen kweek gezien? Dit is een foto van het dorpsplein in Wijtschate.
Hier boven het kioske van Kemmel.
In Ieper stond een reuzerad ... indrukwekkend 55 m hoog. hoog!Bij ons thuis zijn er twee nieuwe bewoners in het kippenhok. Ons oud kipje is niet meer alleen. New Hampshire is het ras het zijn prachtige beestjes. Maar kipjes moeten de gewoontes van het huis aanleren. En na een week gaan ze al voor het eerst alleen op stok! Missie geslaagd.

Bon laatste deel voor de Kerstvakantie gaat in. Laatste workshops komen eraan... woensdag de pompoen appliqueren op onze schort! Zie foto bovenaan.

Ik ben volop bezig met leuke kersthangers voor in de boom. Of op de thema krans. of om aan een cadeautje te hangen of om de plaats aan tafel aan te duiden.


Nog personaliseren en pimpen met borduursteekjes. Welkom op de kerst thema bee volgende week donderdag. 


Ik mag jullie ook uitnodigen op de tweede Kerstparty op 18 december.
We houden het weer op een ontbijtvergadering en nodigen alle cursisten uit om gezellig de feestperiode in te gaan. Zoals vorig jaar moet je inschrijven op voorhand zodat we weten hoeveel personen er komen eten... vanaf deze week kan je dit al doen. Breng ook weer je mooiste handwerk mee om te laten zien aan de andere groepen. Zo houden een heuse show and tell.


We willen ook graag een oproep doen... vorig jaar maakten we een speldenkussentje ... 
Hoor je mij al afkomen? Dit jaar maken we een scissor keeper. Zoals je op de foto kan zien is het  een klein handwerkje om je schaartje te versieren en te herkennen.

In de lessen zullen we het er over hebben. 
Sorry! de foto staat op zijn kop maar ik krijg hem niet gedraaid....


Ik wil nog ons cursisten een warm hart toesturen... nogal wat vriendinnen zitten thuis... weet dat wij aan jullie denken, we wensen jullie een spoedig herstel en duimen zodat jullie vlug weer naar Naald en Draad  kunnen komen. Veel groetjes Carine


3 opmerkingen:

 1. Leuk om mijn stad Dordrecht te herkennen in de fotos.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Piep

  Leuk blogje zus!

  Woepsie nog cadeautje maken... proppen we ergens tussen onze bezigheden zeker?? :)

  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren weer een leuke les gehad. Mijn pompoenschortje mag er wezen! Mooie herfst-hoofding Carine. Ben ook fan van het Bunzlau aardewerk. Deze zomer mijn eerste stukje gekocht : een vingerhoedje! Rebecca.

  BeantwoordenVerwijderen