woensdag 22 februari 2017

Einde van dag 2!

Het is al weer laat in de avond en ik zit op mijn kamertje dit berichtje te schrijven. Als je er niet zelf bij bent kan je niet geloven hoeveel energie je van deze sympathieke lesgeefster ontvangt. Mijn zin in het appliqueren is weer aangewakkerd, in het kwadraat. Dit was zo' gezellige groep, vooral met degenen die in het hotel logeerden heerst er samenhorigheid. Lekker ontbijtje, wat kletsen... tot iedereen er was en dan vlogen we er in. Ieder een tafel individueel... en tsju dat komt ervan ik trek foto's met mijn foto toestel... en of de i pad en nu wil ik een foto hier plaatsen die op het fototoestel staat. Lukt hier dus niet. Ik mag al blij zijn dat ik hier internet heb. We hebben weer heel wat geleerd vandaag. 

 Dit is een tekening van een stuk uit een bloem...de rest staat op.. het fo...

Hollands lunchke... broodje kroket!
Wat kan ik dan wel nog laten zien... na de les zijn we met zijn allen naar het Quiltkabinet te Earnewald .
Dat is zo'n leuk winkeltje. Je kan niet anders dan stofjes kopen.... 
De rollen staan mooi naast elkaar en daarboven vind je kleine pakketjes die je allemaal zou willen meenemen. Mooi geschikt ...hebben ze van dat mooie Aurifil garen.
 

Hangen er hier en daar prachtige quilts.
Staat daar 'het quiltraam waar beroemde quilts op gequilt werden van Ted Storm...? Wie wil dat niet in huis?
Word je daar ontvangen door de liefste Marja staat er naast haar zo'n lief dametje die al 55 jaar quilt! Ik zeg wat ben jij een lief antiek dametje...zo vriendelijk.. kent alles van quilten en ze vindt het reuze anderen het nog te leren. Nu was ze haar kleinkinderen twee twintigers haar kneepjes aan het leren. 
Prachtig toch? Kennnis doorgeven staat niet in de boekjes...hangen er ook aan ieder venster een leuk brandraampje in teken van het quilten natuurlijk.
De buit!


Op de terug weg kom je op de paadjes van die Friese spreuken tegen... sorry ze staat scheef maar ik krijg ze van hieruit niet gedraaid.
Een gezellig avondmaal,sorry nog frietjes verschillende kommetjes met groenten erbij...  waarbij we aan de lippen hangen van onze leermeester. Ze heeft zó veel te vertellen. Maar ook Juud van Juuds quilt zit bij ons in de groep en ze kan ook zo'n gezellige verhalen vertellen enig. Zij heeft ook een blog ... 
Een selfie maar dan trek ik altijd rare snoeten...er staan er een paar niet op...

Nou, mijn koffers zijn gepakt... morgen gaan we alweer naar huis. 
Maar eerst nog genieten van de laatste dag! Er staat nog heel wat te leren. 
Had wat lectuur mee.. nog geen tijd gehad om het plastieken zakje te openen!
Zo de rest is voor later... ga ik morgen naar mijn superman weer terug. Dat is ook leuk... toch? 
Doei, Carine

1 opmerking:

  1. Carine, zoveel bijgeleerd, een hoofd vol technieken en al die nieuwe indrukken die moeten verwerkt worden, en dan nog de moed vinden om 's avonds op je kamertje je blog te schrijven. Straffe madam! Je leest tussen de regels door dat j'ervan genoten hebt! Een unieke ervaring moet dat geweest zijn. Tot gauw. Rebecca.

    BeantwoordenVerwijderen