vrijdag 14 april 2017

Vrolijk Paasfeest.

Vrolijk Paasfeest dat wensen we elkaar toch? Wat is er aan de hand in onze mooie wereld? Toch beangstigend de laatste tijd. Ik ben er toch ook mee bezig. Gelukkig zijn er de vriendinnen, samen praten over politiek, wereldproblemen, hoe wij het zouden aanpakken... niet gemakkelijk. Terwijl een steekje plaatsen.
Onderweg naar mijn quiltzus een paar mooie foto's gemaakt. Ik vind het zo mooi daar in de polders. Vooral nu zijn er de velden vol tulpen, in het weekend is er daar een heuse tulpenpluk.De Paasvakantie is weeral bijna voorbij... niet te geloven. De eerste week was mijn naaiatelier aan de beurt om een update te krijgen. Vroeger was alles bruin, tijd voor licht!


Het bruine hout wordt wit en de bruine muur is nu licht grijge ( grijs en beige dooreen).
Gelukkig is het nu klaar. Zelfs de kaarsen van mijn oude lustertje kregen een nieuw laagje.
En als je dan alles kan terug zetten, dan laat je soms iets vallen.... De ganse vloer onder de spelden!


Waar ik zoal mee bezig was... de tas krijgt aardig vorm... en wordt op de volgende cursuslijst gezet. Hou het in de gaten... een leuke ronde tas voor de quiltring met veel kleine zijzakjes. Kan ook dienen voor  kantklosgerief, die kunnen ook wel een ronde tas bezigen.... De voorkant hebben jullie al kunnen zien. De Vespa komt uit ons lesje free motion quilting. Die heb ik nu gebruikt om in mijn tas te verwerken.  De bovenkant wordt nog gepimpt ... wordt vervolgd dus.

Met deze restjes stof ben ik aan de slag gegaan om de les tips voor quilters voor te bereiden.
Wat staat er op het programma?

Quiltsters steken veel tijd in het maken van een mooie quilt... een quilt is voor mij pas echt af als er een mooie rand of bies aanstaat. Daarom komt deze workshop eraan. Hoe maken we een mooie hoek?  De juiste breedte bepalen, afstand van het stiksel? Hoe begin je en eindig je de bies zodat die ook mooi in schuine draad aan elkaar wordt gestikt? 

Een bies in verschillende kleuren? Zelf een biais lint maken? Of moet de bies in rechte draad. Of liever geen bies? Allemaal vragen die we zullen uitleggen en vooral zullen uitproberen. Zo heb je thuis een mooi naslagwerk en kan je op een perfecte manier je mooie quilt afwerken. Zo belangrijk. Wil je je quilt een level hoger krijgen kom dan mee doen op donderdag 4 mei.

 Breng Quiltjes mee die nog een bies moeten krijgen. Als je ingeschreven bent krijg je de lijst mét benodigdheden en kan je thuis vier sandwiches voorbereiden, zodat we zoveel mogelijk kunnen uitproberen.


Foto' s nemen is ook een beetje een hobby van mij! Dit is zo een klein lief bloempje.
Deze zwarte schaapjes kwamen direct naar mij toegestapt,  schattig toch die kleine lammetjes?
Deze lekkere salade Nicoise is toch ook een streling voor het oog? Lunch bij mijn quiltzus en ander Needle friendje.

Voor iedereen een tulpje, wens ik jullie Vrolijk Pasen. Tot volgende week! En geniet van het weekend.
Carine


3 opmerkingen:

  1. Fijn je atelier een opfrisbeurt! Ha ha grijge ha dik nog niet van gehoord. Klinkt leuk. Fijne Pasen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook voor jou één Vrolijk Paasfeest, wij zijn ondertussen al weer 14 dagen thuis en zijn al terug aan het aftellen 😁😁😁 tot in de volgende les. 24/4?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wereld draait met of zonder problemen toch gewoon door!gelukkig zoals jij het zegt zijn er alvast de mooie handwerk en quiltmomenten in ons leven en vooral genieten van kleine dingen zoals onze mooie lentenatuur!xxx sonja

    BeantwoordenVerwijderen