zondag 30 april 2017

Eerste uitje dit jaar en zoals steeds richting Nederland!

Het eerste uitje is eigenlijk mislukt... toen we tijdens de Paasvakantie er een paar daagjes eropuit wilden was ik 's morgens ziek opgestaan... uitje afgelast!
 Gelukkig was het deze keer wel ok...
 Het weer werd gecheckt door DH? We zouden langs Kinderdijk passeren. Gelukkig is de zon af en toe gaan schijnen, kregen we een privΓ© rondvaart op een bootje. Alles wordt er piekfijn geregeld door vrijwilligers.
Terwijl ik mooie foto's maakte van de molens kon DH honderd uit vragen stellen. Best interessant eens te horen. Sedert enkele jaren behoort Kinderdijk tot Unesco en dat was er aan te zien!

 Honderden mensen stapten richting molens.... die nemen de boot niet. Allemaal mensen van de cruise schepen. Die hebben slechts een paar uur en dan varen die weer verder. Goed voor ons! 
Na de boottocht tijd om een Molen te bezoeken. 
Dat men daar met grote gezinnen in woonden? Soms met 13. De wieken draaien erop los. Wat maakt dit een lawaai! Zou ik nooit in kunnen slapen.
Maar een naaimachine stond er wel al! Ok kan ik mee leven.... . De kleine huisjes zijn bak of kookhuisjes. Daar mocht men stoken.... om te koken...de molen mocht niet in brand vliegen...


Poffertjes kraam mag natuurlijk ook niet ontbreken en of die te doen had!
Was een leuke dag geweest.

Vandaar richting Vianen waar we overnachten. Want op zaterdag zou ik mijn Nederlandse vriendinnetjes ontmoeten. Judith en Wilma .... stiekem ben ik een beetje jaloers... zij kunnen met en rond de mooiste quilts van Di Ford werken, nou ja werken? Dit is een feest om zoiets te kunnen doen.
Dit is Wilma. Lekker mooie stofjes spotten en er zijn er toch wel een paar bij voor mijn blauwe quilt? 
 Samen met Wilma sta ik voor haar lievelingsquilt!


Ja, zo heeft ieder haar lievelingsquilt uit het boek van Di ford .... laat nu mijn needlefriends los van elkaar dezelfde quilt kiezen als favorietje? Tadaa
De details? Prachtig... hoe Di met haar stoffen speelt... fuzzy cutting...magnifiek! Veel broderie perse natuurlijk... prachtig geappliqueerd ! Nee niet de .... ? Versie ...deze uitspraak doe ik niet meer...
Bon ik heb genoten. 
Mijn Judith had het zo druk... vergeten een foto van ons twee te nemen... nou op een gegeven moment... handen tekort. 

Of ze even tot bij Wilma kon komen? Carine neem jij mijn plastieken centenpotje over? euhh ja zeker...

Goedemiddag twee drie tien misschien wel meer mensen willen binnenkomen... moet een man ook betalen? 
Nou meneer ik denk het wel? Krijgen we korting omdat we lid zijn van de Gilde? Nee sorry deze keer niet... Juud doe ik het goed? 
Ik probeerde te onthouden hoeveel geld ik in het potje stak maar dat lukte me niet... stempel op het ticket... kijk even bij juudsquilts.blogspot.com
Dan kan je haar zien en lezen. Ze kan zo mooi vertellen... werkt aanstekelijk zo enthousiast als ze is in het echt. Blij dat ik haar heb leren kennen bij ons Ted Cursussen!

Leuk hoor, de volgende keer kom ik echt helpen als het nodig is?

De mooiste quilt van Petra Prins vond ik deze:

De tentoonstelling was in Amersfoort wil het nu lukken dat wij er zes jaar geleden al eens waren?

Judith gaf ons nog een tip! Carine jij moet naar het knopenwinkeltje.... en toen viel mijn euro helemaal. In dat knopenwinkeltje waren wij zes jaar geleden ook al geweest weliswaar een andere eigenaar... . Het winkeltje zie er grotendeels hetzelfde uit, maar veel frisser! 

Zoek de knoop?
Vandaar ook nog het quiltwinkeltje van Laura opgezocht... zes jaar geleden in volle bloei, nu helaas de zaak wordt stopgezet. 
En ook nog een kookwinkel binnengestapt...panneke nodig?

Of misschien een bakvorm?

En natuurlijk... Bunzlau??  Een kopje bij voor mijn verzameling!


Ik heb er nu al 3 jjeeuh.  Tijd voor een lekkere kop koffie om daarna huiswaarts te keren.

Wat hebben  we genoten was weer fijn. Nederland daar komen wij graag!
Fijne week iedereen wordt een korte...vlek Carine

en net voor deze blog online gaat komt mijn zoon binnen... met een smile tot over zijn oren!
Hij heeft meegedaan met de Spartacus Run vandaag en echt content!. 
Medaille binnen! Proficiat aan het groepje durvers! Met de groene verf is onzen Bart...


3 opmerkingen:

  1. Leuke blog! Dank je voor de lieve woorden. Weet je dat ik nog nooit zo'n vaartje gemaakt heb bij Kinderlijk?! Wordt eens hoog tijd. Tot ziens Carine, altijd leuk om jou te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke blog! Super fijn dat je langs kwam. Volgende keer wanneer t minder druk is! Je deed het helemaal prima! Had niet beter gekunt! πŸ’‹πŸ’‹

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zit momenteel in Kamperland en hier is het ook mooie. Dat quilten is toch mooie, ik begin er misschien nog wel eens aan groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen