zaterdag 12 augustus 2017

Cursuslijst najaar klaar.

De cursuslijst is klaar, zoals jullie van ons gewend zijn vrije bee's waar je aan je eigen project kan werken, workshops om een nieuwe (of oude )techniek aan te leren? Ik heb er een paar uit de oude kast gehaald... zag hier en daar op blogs kerstballen verschijnen... hebben we jaren geleden op het programma gehad...foto komt later eerst in een nieuw jasje steken die ballen.
Onze heksen zijn terug van weggeweest. Alhoewel ik er een ander projectje van wil maken... nog over aan het broeden!

De lat mat cutter les van deze zomer staat er weer op ! Na die enthousiaste bende en de helft was op vakantie nog maar eens.... lekker snijden met de cutter, stikken en weer versnijden. En zonder mallen hoera ook eens leuk. Snel resultaat.
De blokken gaan goed vooruit en op een mum van tijd heb je een hele quilt klaar.

Mariëtte heeft er al een paar meer klaar  wordt mooi hé?
Lesje origami hexagon's in het groot staat ook weer op de lijst. Jaren geleden op mijn computertje opgeslagen en eindelijk zelf geprobeerd! 
Jammer de hexjes van Linda en Annie staan er niet op die waren al naar huis toen ik eraan dacht even een foto te nemen.

Boro, een techniek die ook al lang kriebelt! Wat is het nu? Er zijn verschillende benamingen voor. In elk werelddeel iets anders.... komt in feite ongeveer op hetzelfde neer.

In Japan verstelden boeren hun kleren door er lapjes op te naaien. Katoen was erg duur en de kleren moesten lang meegaan. Er werden heel wat borduursteekjes in de verstellen verwerkt.

In september staat Boro op het programma, ben je benieuwd? Heden ten dage is men niet meer verlegen om kleren te verstellen...in tegendeel er worden gaten in gemaakt en men betaalt er nog veel geld voor. in december pimpen we een jeans. bewaar alvast een broek van jullie tieners of van jezelf.

Wat staat er op het programma voor de handwerksters?
Tijdens een bezoek aan de brokante markt in Delft in juni kreeg ik aan het kraampje van deze meneer (waar ik zijn naam niet van weet) 3 oude stoplappen in de gaten! 


Wat een beauties! Hij had er drie maar eentje was wel heel duur 145 € dat vind ik te veel meneer.
Ik was dan toch wel heel blij met deze.
En meteen ben ik begonnen met patroontjes te verzamelen en uit te werken. oei de foto lijkt me niet zo goed
Deze weeral oude techniek staat op het programma voor onze handwerklessen. Voor wie wil mee doen natuurlijk. Werk je liever aan je eigen werk? Geen probleem.Hebben we nog de lieve heksen in oktober...


De volledige lijst ligt klaar bij Sonja van Naald en Draad. 
Neem alvast je agenda, het inschrijven is al begonnen...
tot in september, blogje is even in Pauze
Vlek Carine
Geen opmerkingen:

Een reactie posten