woensdag 13 september 2017

Wat een weer bromde de beer...

Daarnet op mijn fiets naar AH boodschappen gedaan. Ik vloog naar ginder, maar bij het terug naar huis rijden... heel wat minder. De wind en de regen ( alhoewel ik mijn was volledig droog kreeg buiten) laten ons al midden in de herfst belanden. Wat wind en water allemaal teweeg kan brengen... denk ik aan de duizenden mensen aan de andere kant van de wereld die nu dakloos zijn geworden door Irma en co. Ik mag er niet aan denken.

Heb ooit als kind een tornado  meegemaakt. Er was kermis in mijn dorp en ineens raasde een tornado door de dorpskern, kindermolen helemaal kapot, de kraampjes weg, de kerk was zwaar beschadigd, een hele rij nieuwbouw werd omvergeblazen... onze straat bleef gespaard. 

En eigenlijk wou ik nog een beetje de zomer vasthouden. Herinneringen aan een vakantie in Tenerife die veel te snel voorbij ging.

Toen we vroeger met de kinderen of vakantie gingen was dat altijd op hotel. Maar tegenwoordig huren we een appartementje en hebben een ander soort vakantie ontdekt. Niets moet alles mag. 

Maar een quiltster blijf ik overal ter wereld waar ik kom.
De straten in het dorpje zijn notabene geplaveid in grote hexagonnen. 

Genieten van de zonsondergang, prachtige bloemen en natuurlijk het typische borduurwerk.

We zijn op bezoek gegaan bij mijn vriendinnetje Rita Vermeersch van het mooiste patchworkwinkeltje in Tenerife! Twinkle patch work.   http://twinklepatchwork.blogspot.be/Ik heb haar nieuwste ontwerpjes kunnen zien. Er worden patroontjes van gemaakt en je kan deze per mail bestellen... het lampenkapje , dat kan je zien staan op de foto en de tafelloper zijn nu al beschikbaar. Kijk maar even op haar website. 
Een paar werkjes... 
Een leuke sneeuwman, en dan stel ik de vraag Rita er is hier toch geen sneeuw?
Toch wel boven in de bergen. El Teide  daar ligt soms wel sneeuw op!

Afbeeldingsresultaat voor el teide


In het vissersdorpje waren wij verblijven is er een schattig theehuisje. Om van te snoepen... echt een paar sfeerbeeldjes ...
Klein Quiltje, 

Maar ondertussen ben ik al twee weken terug thuis en is het van zomerkleding naar lange mouwen, lange broeken... en 's avonds de verwarming op.

De lessen bij Naald en Draad zijn gestart. Nieuw is er het doorstoppen.
Voor wie wil kan de merklap mee maken. Of iedereen geeft er zijn eigen draai aan zoals bij groep twee. Daar maken ze een tafelkleed met de verschillende doorstopjes. 
Ondertussen ben ikzelf een alfabet en cijfers aan het uitdokteren in deze techniek. Dus wordt vervolgd!
En zit ik overal te stoppen.... hier bij de kapper....Tijdens het laatste citytripje naar Delft waar ik trouwens twee stoplappen heb kunnen kopen ben ik echt bezeten door deze techniek en wil ik er alles over weten. 
Stoppen lag al langer in de bovenste schuif maar kwam er tot nu niet uit. 

Is het nu stoppen of doorstoppen?
Stoppen is een stapje moeilijker dan doorstoppen. Bij stoppen heb je steekjes die elkaar kruisen in twee richtingen. ( eigenlijk bedoeld om een gat te dichten, verstellen, herstellen? Zullen mijn Nederlandse vriendinnen weer lachen. Zullen ze me begrijpen?)

En momenteel zijn we in één richting aan het rijgen; aan het doorstoppen.  Deze steekjes dienen om het gat zo mooi mogelijk te herstellen. Vroeger was deze techniek een verplicht deeltje in de huishoudkundelessen en moesten de meisjes dit leren op school. Dat kan je terug vinden in  oude pronkrollen. De eerste blok is een blok waar we de linnenbinding nadoen 1 op 1 neer.  Daarna twee op twee neer... twee op twee neer verspringen zodat deze op satijn binding leek... of damast.... enz. 

Nu is het weer helemaal in om ' gaten in je kleren ' te laten zien. En te grote gaten ... (want een klein gaatje wordt al gauw een gat.) die worden dan weer versierd met leuke steken. Boro een techniek in de patchwork maar dan super grof vergeleken met onze doorstopjes, werden vroeger vooral in Japan gedaan om de werkkleding te verstellen in de dorpjes.

En Boro is één van de onderwerpen die op onze nieuwe cursuslijst staan dit najaar. 
Volgende donderdag gaan we het proberen. Helaas deze les zit vol. Maar wil je het graag leren schrijf je dan toch maar in en zoeken we een tweede datum.

De bee's zijn gestart en weer heel wat moois kwam te voorschijn!
Maar dat zal ik in een volgende blogje laten zien.

groetjes Carine4 opmerkingen:

 1. Piep
  Leuk blogje met herinnering aan mooie tijden..
  Waren er nog foto's in laatste stukjeblig? Is groot wit
  Vlak?
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei Mieke hier geen wit vlak te zien?
   Laatste foto is deeltje les boro
   bedankt voor je reactie;Gr Carine

   Verwijderen
 2. Ja die zomer is snel voorbij hè?! Wat een gezellig theehuisje. Zeg Carine, jij hebt ook overal vriendinnetjes ;-)
  En die Boro techniek die lijkt mij wel wat.
  Liefs uit Spakenburg

  BeantwoordenVerwijderen