zondag 5 januari 2014

Eerste blogje van het nieuwe jaar 2014.en een nieuw projectje, randje per week!

Lieve lezeressen, ook van mijnen twege; de beste wensen voor een G E Z O N D 2014!
Alles wat rest daar kunnen we min of meer zelf voor zorgen. Vele uurtjes gezellig samen zijn, leuke dingen maken, UFO's (oude projectjes) uit de kast halen om af te werken en een heleboel nieuwe ideeën uitwerken.
Ja, ja hoor ik jullie denken we hebben a zoveééélll, we zijn al aan zovéél bezig.
Maar misschien kan het een uitdaging zijn , iets om naar uit te kijken zoals het mooie initiatief van twee Nederlandse dames die elke zaterdag het randje van de week op hun blog zullen plaatsen. Je kan er naartoe gaan door op het logo hiernaast te klikken.
Alle informatie om mee te doen kan je daar lezen.
Ik ben er alvast aan begonnen en ik wil mijn best doen om de achterkant te verzorgen. Mijn steekjes zijn aan de achterkant allemaal vertikaal! En aan de voorkant zijn mijn steekjes allemaal gelijk de bovenste steek ligt van links boven naar rechts onder.


Ik ben er alvast enthousiast aan begonnen; of ik het volhou om de steekjes aan de achterkant vertikaal te houden hangt af van de moeilijkheidsgraad van de randjes. Een week met een keer hé dit was de opdracht van deze week.
Voor wie wil mee doen bij Sonja kan je het band vinden, normaal moeten er 105 kruisjes in de breedte passen maar bij mij zijn het er iets minder omdat mijn stof een bredere randafwerking heeft.

Dan is er ook nog iemand die een haakinitiatief op touw gezet heeft, beetje hetzelfde principe, elke week een andere steek. maar meer daarover morgen , leuk om restjes wol op te werken... of met nieuwe aan de haak te slaan. van Bij naald en draad natuurlijk, of de twee hé, restjes te weinig...

Dan rest mij nog een leuke zondagavond! Voor iedereen veel moed om er weer tegenaan te gaan deze week. En voor alle studenten, véél blokken om goede examens te kunnen maken.
Vlek, Carine
4 opmerkingen:

 1. piep, dag juffie, leuk je randje per week, ik zie ze op vele blogs verschijnen, vind het echt tof dat er elk jaar nieuwe iniitatieven komen, de huisjes, de hartjes, nu de randjes en de crochet..'
  zaaalig die creativiteit,
  maar ik volg jullie, want dit wordt mijn DJ jaar en lekker workshopjes bij mijn juf volgen knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tof ! jestaat alver! en zo mooi ook achteraan!dit word vast weer een kunstwerkje!!groetjes sonja tot morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook deze doe ik mee :) Wat bijleren om te combineren met patchwork. De eerste drie zijn ondertussen af en ik kijk al uit naar de volgende randjes. Ik kocht hele mooie band bij Sonja en heb al heeeeel veel de vraag gekregen waar ik die gekocht heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Carine,

  leuke steekjes... lijkt me vooral moeilijk dat het vaan de achterkant ook zo mooi moet zijn. Voorlopig hou ik heb bij mijn "winter in blogland". Het schiet al aardig op. Ik hoop de top af te hebben tegen de eerste les! Ja, we zijn precies allemaal ijverig bezig met onze kleine en grote projecten... zo krijgen we dan in 2014 hopelijk ook veel AFO's!! Tot binnenkort... ik verheug me al op de lessen!
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen