zaterdag 15 juli 2017

Deel twee van onze citytrip naar Wenen.

En zoals Rebecca, een van mijn trouwe lezers zo mooi verwoord : gezien uit de  bril van een quiltster.
Inderdaad dat heeft ze fijn gezien... ik fotografeer veel .... rariteiten. Een vloer, een zuil... inspiratie om een patroon te maken.  
 Op deze dag zijn we naar Schönbrunn geweest. Het buitenverblijf waar de keizerlijke familie heeft gewoond tijdens de zomer. Een landgoed van 170 hectaren. 
Het was er heel warm en de tuinen zouden ook wel een druppeltje water kunnen gebruiken ...1400 kamers binnen in dit gebouw...waarvan er je een stuk of veertig kunt bezoeken.

De dag erna bezochten we Belvedère, weeral prachtige gebouwen met binnenin prachtige kunstwerken. Helaas niet alles mag je fotograferen.


Hier was de kus te zien van Klimt een bekende kunstenaar. En dan aan het eind van de tuin km stappen kwamen we aan in de paarden stallen. 
Zo mooi, vele mensen kunnen hier alleen maar van dromen.

In deze stallen stonden verschillende religieuze beelden...En dan dit huis hier, ook een belevenis, de kunstenaar Hundertwasser heeft hier zijn creativiteit kunnen laten zien. Het is nu ook een tentoonstellingsruimte. Helaas geen foto's.Wat vinden jullie ervan? is dit geen patchwork vloertje? Het rare was dat de vloer niet plat was maar afgerond naar de randen toe. 

Terug de hop on bus op en hop of   bij het reuzenrad..

Rond 1898 werd dit rad gebouwd en het draait nog steeds. Dit pretpark staat midden in de stad. Kermisliefhebbers allen daarheen.
We hebben er dorst van gekregen.
Daar kennen ze wat van pintjes... als je de maat vergeet te zeggen.... gelukkig was het dorstig weer!


En om af te sluiten nog een derde koffiehuis bezocht. 
Niet voor de taartjes maar voor het interieur .... grapje! 
Elke zuil heeft een andere omlijsting. Patchworkrandje nodig voor een eigen ontwerp? is opgeslagen ...
Smakelijk het was er heerlijk. Een echte aanrader. Wenen is prachtig...
Nog maar eens de Sissi films bekijken? 
Fijn weekend!
Groetjes Carine
1 opmerking:

  1. SiSi ze! Jouw blogs over de stad vind ik persoonlijk leuker. Wij zijn er ook ooit geweest, maar veel te kort. Komt op de to do lijst......

    BeantwoordenVerwijderen