woensdag 22 mei 2013

Er wordt serieus gewerkt bij naald en draad...

Iedereen is druk in de weer met het afwerken van de laatste loodjes... Er zijn al heel wat mooie werkjes de revue gepasseerd. en zoveel verschillende. Tussen dit en drie jaar eerder zijn we ook moeilijker werkjes aan het maken. Ik wil al op voorhand en ook namens Sonja iedereen bedanken die kostbare handwerken en quilts binnenbrengt om te laten zien aan iedereen tijdens onze driejaarlijkse tentoonstelling. Kijk eens in je kast en je vind vast wel iets dat je kan binnenbrengen.

Hieronder kan je zien hoe Els bezig is met franjes te maken om aan haar driehoeksjaal vast te maken.
Tip: We draaien de wol 8 keer rond onze patchlat en knippen één kant door. Dat is voor deze sjaal de juiste lengte en dikte. Is de lat te kort? Neem dan een stuk karton tot je de gewenste lengte bekomt.
Steek je haakpen door een opening van de sjaal en neem de lus vast, steek je draadjes door de lus en trek vast.


En kijk de sjaal van André is ook af, André heeft dezelfde katoen van Katia gebruikt als mijn bloementjes sjaal van een blogje of ? terug. Kijk eens naar het effect van de draad; er ontstaat een strepenpatroon.

En hier zie je een tipje van het project van Linda. Dit is haar eerst werk na de beginnerscursus. Ze heeft leren appliqueren en hexagonstukjes maken. Wat het uiteindelijk gaat worden? Nog even geduld! wordt vervolgd.

 groetjes Carine

1 opmerking: