woensdag 22 mei 2013

Er wordt serieus gewerkt bij naald en draad...

Iedereen is druk in de weer met het afwerken van de laatste loodjes... Er zijn al heel wat mooie werkjes de revue gepasseerd. en zoveel verschillende. Tussen dit en drie jaar eerder zijn we ook moeilijker werkjes aan het maken. Ik wil al op voorhand en ook namens Sonja iedereen bedanken die kostbare handwerken en quilts binnenbrengt om te laten zien aan iedereen tijdens onze driejaarlijkse tentoonstelling. Kijk eens in je kast en je vind vast wel iets dat je kan binnenbrengen.

Hieronder kan je zien hoe Els bezig is met franjes te maken om aan haar driehoeksjaal vast te maken.
Tip: We draaien de wol 8 keer rond onze patchlat en knippen één kant door. Dat is voor deze sjaal de juiste lengte en dikte. Is de lat te kort? Neem dan een stuk karton tot je de gewenste lengte bekomt.
Steek je haakpen door een opening van de sjaal en neem de lus vast, steek je draadjes door de lus en trek vast.


En kijk de sjaal van André is ook af, André heeft dezelfde katoen van Katia gebruikt als mijn bloementjes sjaal van een blogje of ? terug. Kijk eens naar het effect van de draad; er ontstaat een strepenpatroon.

En hier zie je een tipje van het project van Linda. Dit is haar eerst werk na de beginnerscursus. Ze heeft leren appliqueren en hexagonstukjes maken. Wat het uiteindelijk gaat worden? Nog even geduld! wordt vervolgd.

 groetjes Carine

familie olifant

Op donderdag wordt er bij ons soms wat afgeknutseld... Ann heeft zich kostelijk geamuseerd die dag.
Ze wou een olifantje maken om cadeau te doen aan een baby op komst...
Het is een hele familie geworden, lang leve ons kopy machien!


Zijn ze niet schattig? Een gedurfde stofcombinatie, goed gedaan Ann we wensen je  nog veel plezier met het maken van olifantjes en wie weet nog veel meer, misschien een konijnofant??? grapje
groetjes Carine

dinsdag 14 mei 2013

Mooi mooier mooist!

De lesjes lintborduren zijn afgelopen.
Het waren stuk voor stuk enthousiaste leerlingen. heel gedreven en dat heb ik als juf heel graag. Iedereen kon goed volgen en heeft een heleboel inspiratie opgedaan om mee te verwerken in volgende projectjes.
De een heeft een proeflap gemaakt en de andere probeeren al echt een werkstuk uit.
zie maar mee en geniet.
Sun bonnet is toch een dankbaar figuurtje hé.
Hier zit ze in haar tuintje te werken tussen zijden bloemetjes...

En wat dacht je van deze?


Benieuwd?
Wil je hier meer van zien? Kom dan naar de tentoonstelling op 20, 21, 22 en 23 juni 2013 Daar zal deze prachtig geborduurde sampler helemaal te zien zijn. Het is beslist een juweeltje. Ben er jaloers op. Was er ook ooit aan begonnen maar helaas, het gaat la n  g z aamm vooruit, frans knoopje per knoopje...

groetjes Carine



maandag 13 mei 2013

zelfgemaakte tassen...

Al eens een tas gemaakt van jeansresten? Rebecca maakte haar tas met stroken uit oude jeansbroeken. De bloemen erop zijn ook zelf gemaakt en smukken het geheel erg goed op. Up to date die tas en lekker stoer!



De volgende tas is van Linda, Ze heeft de techniek broderie perse toegepast en alzo haar eigen stempel gezet en een originele tas ontworpen. ja ja creatievelingen bij naald en draad!
En dit is de bestseller van Tilda, eens je weet hoe het in elkaar zit kan je een tasje afkrijgen op 45 minuten.
Linda heeft er deze keer een iets grotere versie van gemaakt. Dan kan er meer marchandiese in als ze naar de markt gaat.

fijne dag, groetjes Carine

mooi haakwerk

Enkele weken geleden kwam er een hele lading katoen aan in de winkel.
Ik was op slag verliefd op de oranje versie. Die zou namelijk perfect passen bij mijn nieuwe schoenen...voor het trouwfeest van ons nichtje Sévérine en Laurens. En twee weken later nog eens. De zoon van mijn beste vriendin trouwt ook met zijn Michèle
Ik ben naarstig aan de haak geslagen maar je kent dat hé, 100 000 andere projecten bezig en de tijd vloog te snel voorbij en ik heb het niet gehaald met mijn sjaaltje, ik heb er dan maar eentje gekocht.
Maar we doen verder, ondertussen kan ik jullie drie kleuren laten zien. Hilda is het in het blauw aan het maken. En nog iemand in het paars. Ook mooi niet?
De katoen is van het merk Katia; Jaipur.

Je kan het bloemetje in één les leren, het is niet moeilijk en het resultaat mag er zijn.


groetjes Carine

woensdag 8 mei 2013

Nieuw projectje is bijna klaar!

Dit huisje stond al jaren op mijn verlanglijstje... nog in de tijd van Blanchette een leuk winkeltje in Roeselare dat er helaas niet meer is.
Een ander stofje; een andere look. Waar zou ik deur en venster plaatsen? Naast elkaar? of venster, deur, venster.  Het dak ligt er nog maar op, wankel nog dus. En mijn schouw moet er ook nog aangenaaid worden.
Maar ik wou het al laten zien.
Wil je ook zo'n huisje?
Op 6 juni kan je eraan beginnen.
Morgen fijne feestdag!


Ik denk dat ik voor de eerste foto ga, deur in het midden.

En zo ziet mijn kriekenboom eruit! Veel bloesem, helaas zure dingen en al door de vogels geplukt vooraleer ze voor ons lekker zijn.
Laat de zon maar komen, nu
Groetjes fijn weekend. Carine

donderdag 2 mei 2013

nieuw projectje gestart en nieuwe etalage bij naald en draad

Ra ra, wat wordt dit ? nog even wachten, stond al lang op mijn verlanglijstje en de mooie collectie van Audra's Iris garden by Brannock en Patek for Moda stoffen die wou ik wel eens uitproberen, bestaat ook nog in andere kleuren.

't Zonnetje schijnt, maar voor foto's te nemen van de etalage dat gaat dan wat moeilijker met het weerspiegelen en zo...
Maar het gaat wel denk ik dan.




Straks rijd ik even naar Veldhoven, en wie weet vind ik wel weer het boek dat nog niet in mijn kast staat...
groetjes Carine